DMSA2017: Fairplay og events

Aske Nygaard Bramming. . Copyright Aske Nygaard Bramming

Så er det endnu en gang blevet tid til at kigge på Danish Motorsports Awards og denne gang kigger vi på Fairplay prisen og årets motorsports event.

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 11/1 klokken 14:01Så er det for første gang i år blevet tid til at kigge på lidt af de nominerede, til dette års Danish Motorsport Awards. Prisuddelingen bliver afholdt i Herning den 2. februar og det er med de to Formel 1-værter Peter Palshøj og Nicolas Kiesa som aftenens værter. Skulle man være interesseret i at komme ind og opleve DMSA, så kan man følge det pågældende link .

I de foregående to artikler har vi kigget på den to hjulede motorsport, samt diverse talenter. Det betyder at der blot er fire kategorier tilbage, så i denne omgang kommer vi til at kigge lidt på årets fair play pris, samt årets motorsports event.

Årets Fairplay-pris:

Vi starter med at kigge på årets fairplay-pris, hvor vi har nominerede fra både karting-verdenen, motorcross-verdenen og sidst men ikke mindst Road Racing-verdenen. Da dette er en fairplay-pris, vil der i denne omgang heller ikke komme noget bud fra skribenten om, hvem der måske kan være favorit, fordi i mine øjne fortjener alle de nominerede i denne kategori, at vinde.

Aske Nygaard Bramming:

Aske Nygaard Bramming.
Copyright Kræftens Bekæmpelse


Den 14-årige karting-kører Aske Nygaard Bramming er nomineret til årets fairplay-pris, fordi han i efteråret viste at han ikke blot er en dygtig karting-kører, men også er en ung gut, som tænker på sine medmennesker. Aske sluttede på tredjepladsen i sin klasse til Dansk Super Kart, hvilket indbragte ham 10.000 kroner. De penge kunne en hver dreng på 14 år vel sagtens få brugt, men ikke Aske, fordi han valgte at donere alle pengene til Kræftens Bekæmpelse, hvilket gør, at han er nomineret til denne pris.

Mette Andersen:

Den næste nominerede er motorcross-køreren Mette Andersen, som gjorde sig fortjent til denne nominering, til anden afdeling af DM i motorcross, som blev afholdt i Svendborg. Her lå Mette og kæmpede med en anden kører ved navn Amanda Storm, som desværre var så uheldig at styrte på den meget glatte bane. I sådan en situation ville de fleste nok være fortsat for så at lade samaritterne klare den tilskadekommende Amanda, men det gjorde Mette Andersen ikke. Hun smed sin cykel og løb hen for at se om Amanda var kommet noget til. Det er god sportsånd, så derfor er Mette Andersen fortjent nomineret til denne titel.

Mette Andersen.
Copyright Mette Andersen


Oscar K. Hauge:

Den tredje nominerede er karting-køreren Oscar K. Hauge, som var så uheldig at ryge af banen under et karting-løb i Thy. Det var selvfølgelig ikke så godt og en situation som ville gøre de fleste kørere sure, men ikke Oscar, fordi han var nemlig på pletten for at hjælpe sin holdkammerat da holdkammeraten kom ud for samme situation lidt efter. Motorsport er som bekendt en sport, hvor alle er deres egen nærmeste, så derfor er det rigtig flot at Oscar har overskud til at hjælpe sin holdkammerat, nu når han selv var ude.

Tino Hole:

Den sidste nominerede i denne kategori er Road Racing-køreren Tino Hole, som viste stor sportsånd under sæsonfinalen på Jyllandsringen. Dagen inden finalen var Tinos konkurrent Nicky Raavad så uheldig, at hans motor gik i stykker, hvilket forhindrede ham i at kunne deltage i finalen. Eller det ville det havde gjort, hvis ikke Tino Hole var trådt til og havde lånt Nicky Raavad sin reserve-maskine, så han alligevel kunne deltage i finalen.

Det var alle de nominerede i denne kategori og kunne I tænke jer, at stemme til denne pris, så kan I følge dette link .

Årets motorsports-event:

Den sidste kategori som vi kigger på i denne artikel er årets motorsports-event, hvor der lige som de andre kategorier er fire nominerede. De fire kategorier bringer os omkring karting, rally, speedway og motorcross. 2016 var et år med store motorsports arrangementer, hvilket er rigtig godt for alle os motorsports-fans. Derfor vil der heller ikke denne gang komme en vurdering af, hvem der er favoritter, fordi det er op til jer og ikke os, at afgøre, hvem der skal vinde.

Karting-DM i Vojens:

Karting i Vojens.
Copyright TV Syd


Det første nominerede event er årets DM i karting, som blev afholdt i den sønderjyske by Vojens. Løbet var dog ikke blot DM, det var nemlig også en del af Dansk Super Kart, hvilket betød at der blev brugt en masse energi på at promovere eventet. Det indebar blandt andet, at der var en masse reklamer rundt i byen og der blev uddelt fribilletter, hvilket betød at der kom en del mennesker. Udover dette, så havde man også fået byens Borgmester H.P. Gejl til at komme for at uddele præmierne.

Motorcross-DM finalen i Næstved:

Det næste event som er nomineret er DM finalen i motorcross, som blev afholdt i Næstved. Her formåede arrangørerne at lave et event, som spillede på absolut alle punkter, som man overhoved kunne tænke sig, hvilket også betød, at der kom en hel del tilskuere, hvilket gjorde at der var en rigtig god stemning til løbet.

Rally Danmark:

Masser af tilskuere og busser samlet for at se en etape til Rally Danmark.
Copyright Kim Kristensen


Det tredje event som er nomineret i denne kategori er sæsonfinalen i rally, det såkaldte Rally Danmark, som blev afholdt ved Ans. Det var i hvert fald her at hovedkvarteret var, mens prøverne blev afholdt forskellige steder i en omegn af cirka 20 kilometer rundt om Ans. Den lange afstand kunne måske være et problem, men det var det ikke fordi der var busser som kørte folk ud til de forskellige prøver, hvilket sammen med et professionelt set-up betød, at Rally Danmark tiltrak sig opmærksomhed fra FIA, hvilket har fået den betydning at løbet i næste sæson bliver en del af European Rally Trophy.

Speedway Grand Prix i Horsens:

Det sidste event der er nomineret i denne kategori, er den afdeling af Speedway VM, som blev afholdt i Horsens. Tidligere har blandt andet Vojens og København også haft den fornemme ære, at skulle afholdet et Speedway Grand Prix, men denne gang fik Horsens også muligheden for at forsøge sig. Det gjorde fængselsbyen rigtig godt, fordi man fik samlet hele 12:000 tilskuere til løbet, hvilket var alle dem der var plads til. Det stopper dog ikke her, fordi man var også gode til at gøre reklame for løbet, hvilket blandt andet blev gjort ved aktiviteter på gågaden osv.

Det var så de nominerede i kategorien årets motorsports-event, en kategori som man kan stemme på ved at følge dette link.

Og med disse ord er denne næst sidste artikel med et kig på de nominerede til årets motorsports-awards slut.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Intern uenighed årsag til Vasseurs exit Donington gider ikke »

Nedtælling

Næste løb: Aserbajdsjans Grand Prix
Dato: 29/4 2018 kl 14:10 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Aserbajdsjans Grand Prix
Løbsdato:29/4 2018
Bane:Baku City Circuit

Kinas Grand Prix
Løbsdato:15/4 2018
Bane:Shanghai

Optakt

Optakt

Fredag

Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

Lørdag

Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

Søndag

Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

Seneste løb

Placering Kører Team
1. D.Ricciardo Red Bull
2. V.Bottas Mercedes AMG
3. K.Räikkönen Ferrari
4. L.Hamilton Mercedes AMG
5. M.Verstappen Red Bull
6. N.Hülkenberg Renault F1
7. F.Alonso McLaren
8. S.Vettel Ferrari
9. C.Sainz Jr. Renault F1
10. K.Magnussen Haas F1 Team
Se hele resultatet


Tidligere F1 verdensmestre

År Kører
2017 Lewis Hamilton
2016 Nico Rosberg
2015 Lewis Hamilton
2014 Lewis Hamilton
2013 Sebastian Vettel
2012 Sebastian Vettel
2011 Sebastian Vettel
2010 Sebastian Vettel
2009 Jenson Button
2008 Lewis Hamilton