V6 er fremtiden

De fire motorleverandører i Formel 1 er blevet enige om, at den nuværende V6 motor er den, der skal bruges til at bygge motorerne med de 1000 heste.

Kinas GP 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 19/4 2015 klokken 14:04

Det er noget tid siden, der sidst var rygter ude om Formel 1 motorer med 1000 hestekræfter. Nu er der dog kommet ny information på banen.

Projektet med at få 1000 hestekræfter ud af en Formel 1 motor skal forgå med de nuværende V6 motorer. De fire motorleverandører Mercedes, Ferrari, Renault og Honda er blevet enige om, at der til og med 2017 sæsonen skal køres med V6 motor.

Billeder fra præsentationen af Mercedes W06
Copyright Mercedes AMG


Bernie Ecclestone har ellers forslået, at man kunne vende tilbage til de gamle V8 motorer, men den er holdene altså ikke med på.

”Ideen om de 1000 hestes motorer har været på tale længe. Det er ikke alle regler omkring disse motorer, der er kommet på plads endnu. Men alle motorleverandørerne er meget enige om, at vi skal fortsætte med de nuværende V6 motor med hybrid komponenter,” udtaler Toto Wolff fra Mercedes.

Billeder fra Bahrain 2014
Copyright Mercedes AMG


I så fald kommer der til at gå nogle sæsoner, før de mange fans kan få V8, V10 eller V12 motorerne tilbage i motorsportens kongeklasse, sådan som de ønsker sig. Men det lyder alligevel spændende med de 1000 hestes motorer.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bahrains GP: Kvalifikation: Hamilton tager pole Indonesisk sejr og skidt løb for Marco »