Fejden kan få Mercedes til at reagere

Mercedes' teamchef Toto Wolff har advaret både Lewis Hamilton og Nico Rosberg om, at en fortsættelse og ophedning af den igangværende fejde kan få Mercedes til at træffe upopulære beslutninger og kontrollere deres to kørere hårdere.

Nico Rosberg foran Lewis Hamilton . Copyright Mercedes AMG

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 16/4 2015 klokken 08:04

Spændingerne i Mercedeslejren var ved Kinas GP endnu engang faretruende tæt på at koge over, efter at Nico Rosberg direkte beskyldte Lewis Hamilton for med vilje at have sænket sit tempo så meget, at Rosberg var i fare for at være blevet overhalet af Ferraris Sebastian Vettel.

En beskyldning, der prellede af på verdensmester Hamilton, der mente, at Rosberg ikke pressede ham tilstrækkeligt i front, og at "han da bare kunne være kørt forbi, hvis jeg kørte så langsomt, men det gjorde han ikke".

Selvom spændingerne efterfølgende fortrak, har Toto Wolff nu gjort det klart, at Mercedes på ingen måde vil risikere at tabe et løb pga. interne uroligheder.

"Hvis vi nu var i fare for at tabe et løb til Ferrari, så ville vi blive nødt til at lave et upopulært kald, ikke hvor vi fryser alting, men i hvert fald tage betydelig kontrol," udtalte østrigeren til PAS.

"Vores absolutte målsætning, hvilket vi har besluttet med kørerne, er, at vi har et stort ansvar overfor teamet og vores brand."

"Det handler ikke kun om de to kørere, det handler også om de tusindvis, der arbejder på bilerne. Hvis det kommer til det punkt, hvor vi er nødt til at blande os for at sikre, at løbet ikke bliver tabt, så vil vi gøre det. Vi har ikke samme afstand som sidste år, hvilket betyder, at vi ikke bare kan lade dem kæmpe uforstyrret mod hinanden til enden som i Bahrain. Vi bliver nødt til at kontrollere afstanden."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Renault: Ingen løsning i den nærmeste fremtid Barcelona venter forude »