Englands GP - 1. frie træning - Grosjean hurtigst

“It's raining cats and dogs” som man siger det i Great Britain. Her hjemme plejer vi bare at sige at det pisser ned. Uanset sprogbruget, så stod der regn på menuen til weekendens første træningssession.

Romain Grosjean . Copyright Lotus GP

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 6/7 2012 klokken 12:07

Temperaturer på 16-17 grader og silende regn. Man kan ikke lige frem sige at forholdene var optimale på den legendariske bane i England her til formiddag, og meget tyder på, at det er nogenlunde samme billede vi vil få at se resten af weekenden. Flere af kørerne tog sig da også nogle snurreture i løbet af sessionen.

Pirellis 2012 line-up

Michael Schumacher Copyright Daimler-Benz

Et af de største problemer ved at kører i regnvejr er, at dækkene taber temperatur hurtigere, når der er meget vand på banen.

De fleste kørere kørte ud på den meget våde bane til en installationsrunde da tiden begyndte at tælle ned, og en del af dem blev (noget overraskende, vejrforholdene taget i betragtning) ude for at få sat nogle omgangstider tidligt i sessionen.

Sergio Perez Copyright Sauber Motorsport

Perez var den første til at sætte en tid, og ikke underligt var den ikke i den hurtige ende af skalaen. 2.11.663 var hvad han kunne få ud af raceren. Han fik dog barberet tiden noget ned i løbet af træningen.

De første fra topholdene til at sætte nogle omgangstider var de to Red Bull-kørere Mark Webber og Sebastian Vettel.

Red Bull nu med billeder af fans copyright Red Bull Medie

Red Bull front copyright Red Bull Media

”Red Bull gi’r viiiiiiinger!” Således lyder Red Bulls slogan, og til dette Grand Prix giver Red Bull vinger for livet. Fans over hele verden har nemlig kunnet købe sig til at få sit billede på en af de to Red Bull racere. Pengene de har doneret vil gå til velgørenhedsprojektet ”Wings for Life”. I kan læse meget mere om ”Wings for Life” på hjemmesiden her

Grosjean og Räikkönen copyright Team Lotus

Lotus med the Dark Knight Rises logo copyright Team Lotus

Også Lotus racerne ser en smule anderledes ud end normalt i denne weekend. Det skyldes at holdet har valgt at fejre deres partnerskab med den nye Batman film ”The Dark Knight Rises” ved at pryde E20’erne med logos fra filmen.

Lige netop den ene af de to Lotuskørere – Romain Grosjean – så ud til at være i sit rette element under denne første træningssession. Det samme kunne man ikke ligefrem sige om hans holdkammerat Kimi Räikkönen. Han sluttede sessionen som 16. hurtigst.

Daniel Ricciardo Copyright Getty Images/Toro Rosso

Daniel Ricciardo Copyright Getty Images/Toro Rosso

Det var en god træning for Toro Rosso. Daniel Ricciardo sluttede weekendens første træning med næstbedste tid.

Lewis Hamilton Copyright McLaren Media

Lewis Hamilton Copyright McLaren Media

Tredje hurtigste var Lewis Hamilton. Apropos Hamilton, så skal han eftersigende have skiftet motoren i sin MP4-27 ud inden næste træningssession. Den estimerede tid det vil tage at skifte motoren er 2 ½ time, så holdet skulle akkurat være i stand til at nå det inden 2. frie træning.

Med godt 20 minutter tilbage af træningen begyndte regnen at tage til og langt de fleste af holdene valgte derfor at tage deres kørere ind og slutte sessionen før tid.

De ti hurtigste efter en meget våd 1. frie træning er: Grosjean, Ricciardo, Hamilton, Perez, Massa, Webber, Kobayashi, Schumacher, Rosberg og Vergne.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren er Webbers favorit Englands GP - 2. frie træning - Hamilton hurtigst »