Canadas GP: 3. frie træning. Vettel hurtigst.

Med total dominans af Lewis Hamilton under de to første træninger, var der store forventninger til briten og hans evner i McLaren raceren forud for den sidste træning inden kvalifikationen til Canadas Formel 1 Grand Prix.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/6 2012 klokken 17:06

Fernando Alonso i Ferrari og Lewis Hamilton i McLaren anses af de fleste bookmakere til at være favorit til at tage sejren i Canadas Formel 1 grandprix på søndag.

Begge kørere har også vist rigtig gode takter, med Hamilton som den bedste, under de to første træninger, men Red Bull begynder at nærme sig som en seriøs udfordre.

Under den sidste træning, rykkede Sebastian Vettel således pludselig i front, blot en tusindedel sekund hurtigere end Hamilton, men på et tidspunkt hvor der fortsat blev kørt med de hårde dæk, eller soft som de hedder i denne weekend, og altså inden der blev åbnet op for ballet med Super Soft dækkene.

Mercedes AMG og igen Schumacher, var også rigtigt godt med inden de sidste 10 minutter, altså fortsat på Soft dækkene.

Men træningen blev for alvor først interessant, da der var ti minutter tilbage og Super Soft dækkene blev testet fuldt ud.

Alonso var den første til at sætte en rigtig tid på de bløde dæk, hvilket ikke overraskende sendte ham i front af feltet, men ikke så langt foran Vettel og Hamilton, som forventet.

Lotus var ikke så langt med fremme, som de helt sikkert havde håbet på, og endnu engang var Grosjean hurtigere end Raïkkönen. En 6 og 7 plads hen mod slutningen, var dog ganske respektabelt.

Med lidt over to minutter tilbage af træningen, rykkede Vettel igen sin Red Bull racer i front og beviste hermed at Red Bull måske ikke er så langt fra toppen mere.

Selvom Webber ikke var helt lige så hurtig, viste han med en 4. hurtigste tid, at det ikke kun er Vettel der kan få en god tid ud af Red Bull raceren.

Det ser ud til at blive endnu en spændende kvalifikation, med hele 16 kørere indenfor et sekund.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull modificerer RB8 (igen) Canadas GP – Vettel på pole »