Monacos GP: 2. frie træning. Button hurtigst

Skrevet d. 24/5 klokken 03:05 af arh

Den anden træning i Monaco, bød på et kvarters tørvejr og 1 time og et kvarter i regn, eller på våd vej. Jenson Button og Gorsjean var de eneste topkørere der nåede ud på Super Soft, hvorfor de var klart hurtigst.Med udsigt til regn indenfor 10-15 minutter, var denne anden træning øjeblikkeligt langt mere underholdende end det vi så i den første træning.

Allerede inden der var gået 5 minutter, var der flere der havde sat en tid og tiderne var allerede bedre end dem vi så i første træning.

Perez var den første der blev noteret for en tid, men inden han var nået en omgang, var denne tid allerede forbedret flere gange og med flere sekunder.

Efter kun 9 minutter, kom Jenson Button på banen med bløde dæk, hvilket lynhurtigt betød at han var den absolut hurtigste mand på banen. 1,3 sekund skar han af sin egen hidtil bedste tid i første forsøg.

De fleste andre forbliver dog på de hårde dæk, der i denne weekend benævnes som Soft, mens de bløde dæk er Pirellis Super Soft.

HRTs udmelding om regn efter et kvarter, var ikke helt ved siden af. 17 minutter gik der og så kom regnen. Alle kørere direkte i pit.

Med mindre det hurtigt holder op med at regne igen og banen tørre hurtigere op end vi kan nå at skrive dækskifte, er der intet der tyder på at Buttons tid vil blive slået i denne træning.

Kovalainen, der blæste motoren af under den første træning, har været ude på en installationsomgang med en ny motor, men nåede ikke at sætte en tid. Selvom det fortsætter med at regne, skal vi dog nok forvente at se ham på banen igen, så de kan sikre sig at alt er som det skal være på hans racer.

En anden der havde en skidt første træning, var Kimi Raïkkönen, der ikke fik sat en eneste tid. Problemet skulle angiveligt være det nye styrtøj, som finnen ellers længe har sukket efter, som ikke helt ville som ham. Men finnen nåede ud og fik kørt lidt, inden regnen kom. 7 omgange, men nede som nummer 19, hvilket understreger at han ikke er helt klar endnu.

35 minutter inde i anden træning, var det holdt op med at regne og Glock i Marussia raceren var første mand ude. Banen var en anelse fugtig endnu, men ikke så våd at der var spray fra dækkene.

Så selvom der ikke blev sat hurtige tider lige med det samme, var Buttons hidtil bedste tid, ikke så urørlig alligevel.

Mens tiderne nærmede sig de bedste, uden dog på nogen måde at være i nærheden af Buttons hurtigste tid, kom regnen igen, med 45 minutter tilbage, eller sagt på en anden måde, halvvejs i anden træning.

Der var dog kun tale om støvregn, der stort set ikke kunne ses i luften, men som var nok til at holde asfalten fugtig.

Vergne valgte som en af de få, at bruge en del tid på banen med intermedia dæk monteret. Med udsigt til mere regn i løbet af weekenden, var det måske slet ikke så dumt.

Michael Schumacher viste dog at han ikke havde de store ambitioner om at udfordre dæk og barriere, da man så billeder af en meget afslappet tysker, der mere lignede en tilskuer end en deltager.

Flere af de kørere der valgte at kører rundt, opdagede så også hvorfor der var mange der ikke ville ud. Det var meget glat og der var rigtigt mange der brugte mere asfalt end det der var planlagt der skulle bruges til at kører på.

Selvom der kun var tale om støvregn, så blev banen mere og mere våd, også selvom der faktisk var mange biler på banen. Det betød at tiderne løbende blev dårligere, således var Senna hele 15 sekunder langsommere end Buttons bedste tid, hen mod slutningen.


Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.
blog kommentarer leveret af Disqus

« Perez afviser skifte til Ferrari Monacos GP - Kvalifikation: Schumacher på pole »

TEMA: Danske kørere

Kevin Magnussen Selvom Kevin Magnussen desværre ikke er med i feltet i 2015, så krydser vi fortsat fingre for at vi ser ham igen i 2016. Imens vil vi selvfølgelig følge ham tæt - og andre danske kørere, for danske Marco Sørensen kører jo med i GP2 serien for topholdet Carlin og har bestemt også en chance for at sidde i en Formel 1 racer i 2016.

Hér vil du kunne følgen alt om både Marco og Kevin - og alle de andre danske kørere!

Oplev Formel 1 live
På BMF1 har vi et samarbejde med Rapido Travel, som tilbyder rejser til alle Formel 1 løb i 2015!
Se hele 2015-kataloget hér

BMF1 om Magnussen & McLaren
Se BMF1s kørerside for Kevin, hér:Kevin Magnussen
Læs også alt om McLaren:McLaren Mercedes

BMF1 om Marco Sørensen
Se BMF1s kørerside for Marco, hér:Marco Sørensen


Nedtælling

Næste løb: Kinas Grand Prix
Dato: 12/4 2015
12 dage
 

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Bahrains Grand Prix
Løbsdato:19/4 2015
Bane:Sakhir

Malaysias Grand Prix
Løbsdato:29/3 2015
Bane:Sepang

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  1. S.Vettel Ferrari
  2. L.Hamilton Mercedes AMG
  3. N.Rosberg Mercedes AMG
  4. K.Räikkönen Ferrari
  5. V.Bottas Williams
  6. F.Massa Williams
  7. M.Verstappen Scuderia Toro Rosso
  8. C.Sainz Jr. Scuderia Toro Rosso
  9. D.Kvyat Red Bull
  10. D.Ricciardo Red Bull
  Se hele resultatet


  Kører VM

  Pos Kører Team Point
  1. L.Hamilton Mercedes AMG 43
  2. S.Vettel Ferrari 40
  3. N.Rosberg Mercedes AMG 33
  4. F.Massa Williams 20
  5. K.Räikkönen Ferrari 12
  Se hele stillingen