Monacos GP: 2. frie træning. Button hurtigst

Jenson Button . Copyright McLaren Media

Den anden træning i Monaco, bød på et kvarters tørvejr og 1 time og et kvarter i regn, eller på våd vej. Jenson Button og Gorsjean var de eneste topkørere der nåede ud på Super Soft, hvorfor de var klart hurtigst.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/5 klokken 15:05Med udsigt til regn indenfor 10-15 minutter, var denne anden træning øjeblikkeligt langt mere underholdende end det vi så i den første træning.

Allerede inden der var gået 5 minutter, var der flere der havde sat en tid og tiderne var allerede bedre end dem vi så i første træning.

Perez var den første der blev noteret for en tid, men inden han var nået en omgang, var denne tid allerede forbedret flere gange og med flere sekunder.

Efter kun 9 minutter, kom Jenson Button på banen med bløde dæk, hvilket lynhurtigt betød at han var den absolut hurtigste mand på banen. 1,3 sekund skar han af sin egen hidtil bedste tid i første forsøg.

De fleste andre forbliver dog på de hårde dæk, der i denne weekend benævnes som Soft, mens de bløde dæk er Pirellis Super Soft.

HRTs udmelding om regn efter et kvarter, var ikke helt ved siden af. 17 minutter gik der og så kom regnen. Alle kørere direkte i pit.

Med mindre det hurtigt holder op med at regne igen og banen tørre hurtigere op end vi kan nå at skrive dækskifte, er der intet der tyder på at Buttons tid vil blive slået i denne træning.

Kovalainen, der blæste motoren af under den første træning, har været ude på en installationsomgang med en ny motor, men nåede ikke at sætte en tid. Selvom det fortsætter med at regne, skal vi dog nok forvente at se ham på banen igen, så de kan sikre sig at alt er som det skal være på hans racer.

En anden der havde en skidt første træning, var Kimi Raïkkönen, der ikke fik sat en eneste tid. Problemet skulle angiveligt være det nye styrtøj, som finnen ellers længe har sukket efter, som ikke helt ville som ham. Men finnen nåede ud og fik kørt lidt, inden regnen kom. 7 omgange, men nede som nummer 19, hvilket understreger at han ikke er helt klar endnu.

35 minutter inde i anden træning, var det holdt op med at regne og Glock i Marussia raceren var første mand ude. Banen var en anelse fugtig endnu, men ikke så våd at der var spray fra dækkene.

Så selvom der ikke blev sat hurtige tider lige med det samme, var Buttons hidtil bedste tid, ikke så urørlig alligevel.

Mens tiderne nærmede sig de bedste, uden dog på nogen måde at være i nærheden af Buttons hurtigste tid, kom regnen igen, med 45 minutter tilbage, eller sagt på en anden måde, halvvejs i anden træning.

Der var dog kun tale om støvregn, der stort set ikke kunne ses i luften, men som var nok til at holde asfalten fugtig.

Vergne valgte som en af de få, at bruge en del tid på banen med intermedia dæk monteret. Med udsigt til mere regn i løbet af weekenden, var det måske slet ikke så dumt.

Michael Schumacher viste dog at han ikke havde de store ambitioner om at udfordre dæk og barriere, da man så billeder af en meget afslappet tysker, der mere lignede en tilskuer end en deltager.

Flere af de kørere der valgte at kører rundt, opdagede så også hvorfor der var mange der ikke ville ud. Det var meget glat og der var rigtigt mange der brugte mere asfalt end det der var planlagt der skulle bruges til at kører på.

Selvom der kun var tale om støvregn, så blev banen mere og mere våd, også selvom der faktisk var mange biler på banen. Det betød at tiderne løbende blev dårligere, således var Senna hele 15 sekunder langsommere end Buttons bedste tid, hen mod slutningen.


Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Perez afviser skifte til Ferrari Monacos GP - Kvalifikation: Schumacher på pole »

Formel 1 odds fra Unibet

GP-vinder

NavnOddsSpil
Alonso, Fernando1001.00Spil nu!
Bottas, Valtteri8.00Spil nu!
Ericsson, Marcus3001.00Spil nu!
Magnussen, Kevin 1251.00Spil nu!

GP-vinder

NavnOddsSpil
Hamilton, Lewis1.15Spil nu!
Vettel, Sebastian1.20Spil nu!
Bottas, Valtteri1.40Spil nu!
Magnussen, Kevin 126.00Spil nu!

Nedtælling

Næste løb: Australiens Grand Prix
Dato: 25/3 2018 kl 7:00 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Abu Dhabis Grand Prix
Løbsdato:26/11 2017
Bane:Yas Marina Circuit

Australiens Grand Prix
Løbsdato:25/3 2018
Bane:Melbourne

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  1. V.Bottas Mercedes AMG
  2. L.Hamilton Mercedes AMG
  3. S.Vettel Ferrari
  4. K.Räikkönen Ferrari
  5. M.Verstappen Red Bull
  6. N.Hülkenberg Renault F1
  7. S.Perez Force India
  8. E.Ocon Force India
  9. F.Alonso McLaren
  10. F.Massa Williams
  Se hele resultatet


  Tidligere F1 verdensmestre

  År Kører
  2017 Lewis Hamilton
  2016 Nico Rosberg
  2015 Lewis Hamilton
  2014 Lewis Hamilton
  2013 Sebastian Vettel
  2012 Sebastian Vettel
  2011 Sebastian Vettel
  2010 Sebastian Vettel
  2009 Jenson Button
  2008 Lewis Hamilton