• Forside

Ulovlig McLaren-vinge?

McLarens hækvinge på MP4-25 har en noget anderledes udformning end de andre racere på gridden. Dette har fået både Ferrari og Red Bull til at stille spørgsmålstegn ved den.

Bagenden på MP 4-25 . Copyright McLaren

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 5/3 2010 klokken 18:03

McLaren stiller i år med en hækvinge som er anderledes end det de andre er kommet med. Dette har fået både Ferrari og Red Bull til at stille spørgsmålstegn ved om den er lovlig.

Tvivlen går på nogle riller i vingen, som efter Ferrari´s mening vil øge tophastigheden på bilen med op til 8 kilometer i timen.

McLaren selv mener ikke at der er noget problem, da de har været i kontakt med Charlie Whiting fra FIA gennem hele udviklingsforløbet, men for at fjerne enhver tvivl, har de inviteret Whiting til at besøge fabrikken i Woking, hvilket han gør i dag, fredag.

Ferrari har udtalt at de vil være tilfredse, hvis FIA er tilfredse, og det ser dermed ikke ud til at vi får en ny diffuser-sag ud af dette.

Red Bulls Christian Horner forventer heller ikke de store problemer i sagen, og fortæller at Red Bull selv er ved at udvikle en lignende vinge som de vil bruge, hvis McLarens bliver erklæret lovlig.