Mercedes forklarer og Hamilton bakker

På første omgang af Englands Grand Prix blev Silverstone invaderet af klimaaktivister, hvilket Lewis Hamilton var meget begejstret for. Lige indtil Mercedes kom med en kommentar.

Lewis Hamilton. Englands GP 2022 . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/7 2022 klokken 18:07

Selv om det ikke var synligt for alverdens TV-seere, blev Silverstones Wellingston-langside på første omgang invaderet af en flok klimaaktivister fra bevægelsen "Just Stop Oil".

Et Formel 1-løb med aktivister på langsiden kunne selvsagt have udviklet sig alvorligt, hvis ikke løbet i mellemtiden var blevet afbrudt med rødt flag efter Guanyu Zhous ulykke i sving 1.Det er efterhånden velkendt, at Lewis Hamilton støtter enhver, der protesterer over et eller andet eller føler sig marginaliseret. Det gjorde Mercedes-køreren også denne gang, da han blev interviewet efter løbet, hvor han sluttede på podiet som nr. 3.

"Jeg giver bare et stort 'tumps-up' til demonstranterne," sagde Hamilton.

Saudi-Arabiens Grand Priz 2021. Lewis Hamilton markerer LGBT-miljøets rettigheder med sin særlige hjelm til denne weekendSaudi-Arabiens Grand Priz 2021. Lewis Hamilton markerer LGBT-miljøets rettigheder med sin særlige hjelm til denne weekend
Copyright Mercedes AMG


”Jeg elsker, at folk kæmper for planeten. Vi har brug for flere mennesker som dem."

Den kommentar er ikke blevet modtaget positivt alle steder. Og slet ikke blandt kørerens egne fans, som i virkeligheden kunne være blevet vidne til alvorlige scener, når F1-bilerne kom buldrende ned af Wellington med 300 km/t.

Men Mercedes var heller ikke begejstret for Hamiltons friske kommentarer efter løbet og rykkede derfor hurtigt ud med en "forklaring" på, hvad deres kører i virkeligheden mente med sine udtalelser.

"Lewis støttede deres (aktivisternes, red.) ret til at protestere, men ikke den metode, de valgte, som kompromitterede deres og andres sikkerhed," lød det fra Mercedes.

Aserbajdsjans Grand Prix 2022. Lewis Hamilton på Baku banen i sin Mercedes racerAserbajdsjans Grand Prix 2022. Lewis Hamilton på Baku banen i sin Mercedes racer
Copyright Mercedes AMG


Sandsynligvis måtte eksmesteren efterfølgende på lynkursus i marketingafdelingen, hvorefter han på de sociale medier modererede sin første udtalelse.

"Som vi har set i dag, er dette en meget farlig sport," skrev han bl.a. på Twitter.

"Jeg var ikke klar over protesterne i dag, og selvom jeg altid vil støtte dem, der står op for det, de tror på, skal det gøres sikkert."

"Vær venlig ikke at hoppe ind på vores racerbaner for at protestere, vi ønsker ikke at bringe dig i fare."

Det virker heller ikke utænkeligt, at Mercedes' storsponsorer, som bl.a. tæller olieselskaberne Petronas og INEOS, har bedt teamet om at klarificere Hamiltons udtalelser.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vandt Sainz på en Ferrari-fejl? Mercedes overvejer designskifte »