Mazepin håner Mick Schumacher

Den tidligere russiske Haas-kører fryder sig over Mick Schumachers dårlige resultater i denne sæson, og russeren regner med snart at være tilbage i Formel 1, selv om det kræver et mirakel.

Saudi-Arabiens Grand Prix 2021 . Copyright Pirelli

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 14/6 2022 klokken 21:06

Den tidligere russiske Formel 1-kører Nikita Mazepin har det stadig svært med at have fået sparket af Günther Steiner & co. fra Haas.

I et interview med et russiske medie championat udtaler Mazepin, at han har svært det følelsesmæssigt svært ved at se Formel 1 efter at være blevet fyret fra Haas – uberettiget, som Mazepin mener.

På spørgsmålet om, hvordan han ser på, at Kevin Magnussen har startet sæsonen rimeligt i forhold til Mick Schumacher, svarer Nikita Mazepin:

”Jeg vil nok sige, at hvad Micks resultater angår, så taler de for sig selv. Mere har jeg ikke at tilføje.”

Mazepin Mazepin
Copyright Haas F1


Mazepin beklager sig også over, hvorfor ingen i Formel 1 har kontaktet ham:

"Hvorfor er der ingen, der har ringet til mig? Jeg ved det ikke…”, siger den 23-årige russer.

”Men hvis en mekaniker eller en anden, som jeg har arbejdet tæt sammen med, skulle blive fyret, ville jeg sende ham en meddelelse på WhatsApp uafhængigt af, hvad jeg mener om ham eller hans management.”

Saudi-Arabiens Grand Prix 2021. Nikita MazepinSaudi-Arabiens Grand Prix 2021. Nikita Mazepin
Copyright Haas F1


Nikita Mazepin er dog overbevist om, at han nok skal komme tilbage til Formel 1 en dag:

”Der kan ske mirakler. Bare tænk på det, der skete med Kevin [Magnussen] i slutningen af februar: Hvis man havde spurgt ham en uge før, om han nogen sinde ville sidde i en Formel 1-racer igen, ville han helt sikkert have svaret: ”Helt sikkert ikke.” Men jeg siger: Alt er muligt. Hvis det kan ske for ham, kan det også ske for mig.”

”I Kevins tilfælde var der mange faktorer, der kom i spil, men han var ikke den eneste potentielle kandidat, vel? Men Magnussen var i god form og præsterede godt. Jeg regner med at kunne gøre det samme, så jeg kan gentage hans succeshistorie.”

Kevin Magnussen og Mick SchumacherKevin Magnussen og Mick Schumacher
Copyright Haas F1


I skrivende stund er det vanskeligt at forestille sig, at Nikita Mazepin overhovedet får lov til at køre uden for Rusland, da både han og hans far er pålagt sanktioner som følge af Ruslands krig mod Ukraine.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvor længe holder freden hos McLaren? Kevin bekymret »