Officielt: Bottas skifter til Alfa Romeo

Alfa Romeo har bekræftet, at Valtteri Bottas skifter fra Mercedes efter igangværende sæson.

Frankrigs Grand Prix 2021 . Copyright Mercedes AMG

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 6/9 2021 klokken 14:09

Alfa Romeo har snuppet Bottas fra Mercedes, hvor finnen nu har underskrevet en flerårig kontrakt med det Schweiz-baserede-hold.

Bottas er i gang med sin femte og sidste sæson hos Mercedes, hvor finnen ikke har haft de store højdepunkter i 2021-sæsonen.

Den erfarne racerkører har igennem hele sæsonen været rygtet væk fra Mercedes, hvor Williams-køreren, George Russell har presset på for at få det andet sæde hos Mercedes ved siden af Lewis Hamilton.

Finnen har tidligere arbejdet sammen med holdchefen, Frederic Vasseur, hvor finnen vandt GP3-mesterskabet under franskmandens ledelse.

Den snart tidligere Mercedes-kører er også glad for skiftet, hvor han for første gang har sikret sig en flerårig aftale med et hold.

“Et nyt kapitel i min karriere åbner sig. Jeg er spændt efter at køre for Alfa Romeo Racing ORLEN i 2022 og fremover for en ny udfordring med et ikonisk hold,” udtaler Bottas formula1.com

“Alfa Romeo er et brand, der ikke behøver nogen introduktion. De har skrevet nogle gode sider af Formel 1-historien og det er en ære at repræsentere dette mærke. Potentialet af setuppet i Hinwii er stort, og jeg ser frem til at hjælpe med at føre teamet fremad på gridden, specielt med de nye reguleringer i 2022, som giver holdet chancen for at springe fremad.”

“Jeg er taknemlig for den tillid holdet har givet mig, og jeg kan ikke vente med at betale deres tillid tilbage. Jeg er lige så sulten som nogensinde før efter at få resultater og når tiden kommer til at vinde. Jeg kender Vasseur rigtig godt, og jeg ser frem til at lære resten af holdet, jeg kommer til at arbejde sammen med lige så godt, og bygge lige så stærke forhold op, som hos Mercedes."

“Jeg er stolt af, hvad jeg har opnået i Brackley, og jeg er fuldt fokuseret på at afslutte vores arbejde for at vinde endnu et verdensmesterskab, men jeg ser også frem til de nye udfordringer, som venter mig næste år,” lød det fra den 31-årige racerkører.

Vasseur er også begejstret over, at byde finnen velkommen til Alfa Romeo.

“Det er en fornøjelse at byde Valtteri velkommen til holdet, og vi ser frem til rejsen vi kommer til at have sammen. Med ham bringer vi en stærk holdspiller til Hinwii med erfaring fra den forreste del af feltet.”

“Valtteri har været en integreret del af et hold, der har omskrevet historiebøgerne og han har også vundet konstruktørernes verdensmesterskab fire gange. Han er den rette kører til at hjælpe Alfa Romeo Racing ORLEN til at komme et skridt tættere på fronten af feltet,” lød det fra teambossen.

Bottas erstatter Kimi Raikkonen, som meldte ud i sidste uge, at 2021-sæsonen bliver hans sidste sæson i Formel 1.

Med denne nyhed forventes det, at Russell bliver forfremmet fra Williams til Mercedes.

OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er forholdsvis ny på BMF1, og han har set Formel 1 siden 2005, så det er det meste af hans liv.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ralf Schumacher: Mazepin er livsfarlig! Wolff: Bottas fortjente at blive »