Steiner: Vettel skal være velkommen

Efter at Ferrari droppede kontraktforlængelsen med Sebastian Vettel, begyndte det efterhånden at se lidt sort ud for eksverdensmesteren. Men nu står en uventet dør åben!

Günther Steiner . Copyright BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/7 2020 klokken 18:07

Allerede tilbage i maj måned annoncerede Ferrari, at teamet ikke ønskede at forlænge med Sebastian Vettel, og den smækkede dør åbnede for en pandoras æske af spekulationer og efterfølgende kørerskift i flere teams.

Den tyske eksverdensmester har dog hele tiden understreget, at han ikke ser sig selv som færdig i Formel 1.

“Jeg er en meget konkurrenceorienteret person, som har nået meget inden for sporten, men jeg er stadig motiveret og villig til at opnå mere,” udtalte han til flere medier efter Østrigs Grand Prix forrige søndag.

“For at opnå det, må jeg finde den rette pakke og de rette folk omkring mig, så det er, hvad jeg kigger efter i øjeblikket, hvis den rigtige situation opstår.”

Japans Grand Prix 2019. Sebastian Vettel vinker til de japanske fansMå Sebastian Vettel vinke farvel til Formel 1 efter denne sæson?
Copyright Ferrari


Siden da har flere teams dog klart afvist at være interesseret i den firedobbelte verdensmester.

Først var det Renault, som i stedet tegnede kontrakt med Fernando Alonso. Derefter afviste Red Bull et comeback til deres tidligere verdensmester og senest rystede også Racing Point afvisende på hovedet. Endelig har Mercedes antydet, at de fortsætter med Lewis Hamilton og Valtteri Bottas.

Imidlertid melder der sig nu en ny mulighed.

”Vettel er en firedobbelt verdensmester. Ønsker han virkelig at arbejde med et mindre hold?” lød modspørgsmålet fra Haas F1s teamchef Günther Steiner ifølge tyske SpeedWeek.com.

”Jeg ved ikke, hvad han vil gøre med sit liv. Jeg aner det virkelig ikke.

”Hvis han vil arbejde sammen med os, er han velkommen. Vi har et godt forhold til hinanden,” understregede Steiner.

Ferrari og Vettel med mundbindFerrari og Vettel med mundbind
Copyright Ferrari


Haas har endnu ikke bekræftet, hvilke kørere de fortsætter med i 2021. Sidste år troede mange, at Grosjean var på vej ud, men Haas endte alligevel med at bekræfte den samme line-up fjerde år i træk. Næste år kan dog være en anden historie.

”Nogle gange kæmper tre eller fire teams om den samme kører, og så opstår situationer, hvor store kørere er ude, som Nico Hülkenberg gjorde for et par år siden.”

"Hvad angår os, er jeg ikke bekymret for, at vi ikke finder kørere - når alt kommer til alt, er Vettel på markedet,” lød det underfundigt fra Haas-bossen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alt du skal vide om Circuito del Mugello Bottas: Nem overhaling på Verstappen »