Østrig klar til dobbelt-løb uden publikum

Spids blyanten og sæt kryds i kalenderen den 5. juli OG den 12. juli. Østrigs regering har godkendt at Østrig lægger asfalt til de to første runder af den længe ventede 2020 Formel 1 sæson!

Tyren på Red Bull Ring . Copyright BMF1

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 30/5 2020 klokken 22:05

Hvordan det præcis kommer til at foregå, vil vi finde ud af snart. Men nu ved vi hvornår: Søndag den 5. juli bliver 2020 Formel 1 sæsonen skudt i gang!

Pga. Covid-19 smittefaren, vil løbet blive afviklet uden internationalt publikum og uden pressefolk. Kun FIA, teams, marshalls og TV-folk vil vil være på selve banen. Der arbejdes på en model hvor op til 500 tilskuere vil få lov til at se løbet fra en særlig tribune - en markant forskel fra 2019 hvor hele 203.000 tilskuere var til Østrigs Grand Prix enten fredag, lørdag eller søndag.

FIA har ikke bekræftet noget endnu - sandsynligvis fordi de godt vil præsentere en samlet 2020-kalender inden de melder noget ud. Hér arbejdes der stadig på flere løb, bl.a. det Engelske Grand Prix

Østrigs Grand Prix 2018. Kevin Magnussen i sin Haas racer på Red Bull ringØstrigs Grand Prix 2018. Kevin Magnussen i sin Haas racer på Red Bull ring
Copyright Haas F1


Den østrigske sundhedsminister har allerede tidligere på ugen bekræftet at man var blevet enige om en model for afviklingen af to løb på Red Bull Ring banen og at der kun manglede den sidste godkendelse. Den skulle efter sigende være kommet lørdag.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Derfor gavner budgetloftet de små teams Budgetloft og corona: Flere betalende kører på v »