Er USA's grandprix også i fare?

Der hersker tvivl om muligheden for at gennemføre USA's grandprix i Austin. Indrejseforbud, høje smittetal og ikke mindst det økonomiske aspekt gør det stort set umuligt at afholde løbet.

USA's GP 2019 . Copyright McLaren Media - Zak Mauger

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 21/5 2020 klokken 22:05

I skrivende stund er der over 1,5 millioner coronatilfælde i USA. Dr. Mark Escott, der er Austins svar på Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm, siger i et interview til mediet Austin Statesman, at det er usandsynligt, at der bliver afholdt store begivenheder i Texas inden udgangen af året.

Det ville også omfatte Formel 1-løbet, der oprindeligt var planlagt til oktober.

Escott udtaler: "Store events var det første, der blev aflyst. Og det er også det sidste, der vil blive tilladt igen." Sådånne events vil først kunne afholdes, når det er "fornuftigt".

Men det er endnu ikke tilfældet. Escott regner først med, at der kan afholdes større arrangementer i 2021: "På nuværende tidspunkt er der ikke tegn på, at vi kan minimere risikoen tilstrækkeligt [inden december], så det igen bliver muligt at afholde store arrangementer - især med over 2500 [tilskuere]", mener Escott.

Og så er der problemet med pengene: Formel 1 og Liberty vil fortsat opkræve gebyrer for løbet. Staten Texas betaler en del af gebyret, men hvis der ikke må rejse tilskuere dertil, falder grundlaget for det finansielle tilskud bort.

Bobby Epstein, der er chef for Circuit of The Americas, forklarer over for det tyske medie motorsport-total.com, at han "ikke rigtigt kan sige noget om den øjeblikkelige situation."

Hamilton i USAHamilton i USA
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


I øjeblikket er banen lukket, og MotoGP-løbet, som skulle have været afholdt i april, er blevet flyttet til november. Det er altså heller ikke sikkert, at det løb kan blive kørt.

Så spørgsmålet er, om løbet allerede er kørt...

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Otte F1-kørere i Monacos virtuelle løb Aitken fortryder ikke sit farvel til Renault »