Vandoorne: Formel 1 er fake

Stoffel Vandoorne er ikke ked af at have forladt Formel 1. Motorsportens kongeklasse er efter belgierens mening blevet for politisk, og tiden hos McLaren med Alonso som kollega var bare ikke den bedste.

Italiens Grand Prix 2018 . Copyright McLaren

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 27/11 2019 klokken 15:11

Vandoorne savner ikke Formel 1. Belgieren kørte to sæsoner for McLaren i 2017 og 2018, og nu er han så skiftet til Formel E. I et interview med det belgiske magasin „Sport/Voetbalmagazine“ giver han McLaren og Formel 1 tørt på.

Formel 1 er efter Vandoornes mening en „fake verden“, hvor alle kun går efter deres egne interesser. "I Formel E, Le Mans eller WEC drejer det sig i øjeblikket kun om race. Du kommer derhen for at køre løb – ikke for at føre politik", siger Vandoorne, der har kørt et par WEC-køb efter sin afsked fra Formel 1.

Mens Vandoorne var hos McLaren, fandt han ud af, at alt kun drejede sig om hans teamkollega Fernando Alonso: "Jeg har aldrig haft problemer med ham, men han fik altid, hvad han ville", siger den nu 27-årige belgier: "Der var altid to eller tre personer i teamet, som hele tiden sørgede for, at alt gik, som Fernando ville have det."

Alonso have en meget større opbakning i teamet, end Vandoorne, og derfor fik han også det bedste materiel. Det er også en af årsagerne til, at spanieren som regel landede foran belgieren.

„McLaren bad ganske vist aldrig om, at jeg skulle komme i mål efter ham [Alonso], men under løbene skulle jeg lade ham overhale mig. Det sagde de stort set hele tiden.“

I kort blik på pointene viser tydeligt, at Alonso var overlegen - i hvert fald på papiret: I 2017 stod det 17:13 til Alonso, og i 2018 var det 50:12 i spanierens favør. Kvalifikationerne vandt Alonso med 21:0 i 2018.

Spaniens Grand Prix 2018. McLarens billeder. Stoffel Vandoorne og Fernando AlonsoSpaniens Grand Prix 2018. McLarens billeder. Stoffel Vandoorne og Fernando Alonso
Copyright McLaren Media


Men Vandoorne er dog alligevel tilfreds med sit nye job som Mercedes-kører i Formel E: "Det er et af de mest konkurrenceprægede mesterskaber, jeg nogensinde har været med i. Mange af kørerne har Formel 1-erfaring. Formel 1 vil nok fortsat være det største man kan vinde inden for motorsport, men Formel E ligger lige bagefter. Desuden repræsenterer el-racerne fremtiden. Det er også grunden til at så mange bilproducenter er med."

Med de udtalelser tyder det ikke på, at vi skal vente Vandoorne tilbage til Formel 1 lige med det samme. Hans eneste forbindelse til Formel 1 er i øjeblikket hans job som simulatorkører for Mercedes.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner: "Kom nu Robert!" Luften renset hos Ferrari »