Belgiens GP: 1. frie træning - Vettel hurtigst

Så er sommerferien slut, og F1 cirkusset er igang igen. Denne weekend skal der køres i Belgien på Spa. Mercedes har været suveræne. Spændende at se om ferien har hjulpet de andre teams til at komme tættere på sølvpilene.

Sebastian Vettel . Copyright BMF1

Af: R.O. (ro@bmf1.dk) d. 30/8 2019 klokken 12:08

Så er træningen igang, og som de første er begge Red Bull racere med Max Verstappen og Alex Albon er ude på en installationsomgang.

Lewis Hamilton er på banen, men han kører ikke særligt hurtigt. Der er noget galt med hans racer. Hamilton bliver bedt om at køre i pit. Det ser ud til at derer et problem med hans speeder pedal. Den er lidt vigtig hvis man skal have fart i bilen.

Williams har inviteret deres reservekører Nicholas Latifi til at køre i den 1. frie træning. Han kører i stedet for George Russell. Hans tider er ikke imponerende.

Ricciardo kommer på banen med en god tid, som er hurtigere en Verstappen med Leclerc på 3. pladsen. Alex Albon har sat en tid der giver ham 12. plads.

30 minutter inde i træningen kommer der virtuel safety car, der er en episode med Lance Stroll. Der ligger Racing Point dele ude på banen. Det ser ud til Stroll har tabt hele den ene side af motordækket på højre side. Der er helt åben ind til motoren. Stroll triller i pit.

Hamilton har fået ny speeder pedal i sin racer, og kommer ud igen. Albon forbedrer sin tid og rykker op som nr. 3. Verstappen sætter en god tid og er hurtigst, Albon følger med og er nr. 2.

Hamilton bliver kaldt i pit, teamet får ingen telemetri data fra bilen. Ferrari for fart i deres biler og begge biler med Vettel som den hurtigste efterfulgt af Leclerc. Verstappen og Albon er 3 og 4.

Efter mere end en time får Hamilton en tid ind, som giver ham plads nr. 10. Det skal bemærkes at alle andre teams har kørt med Soft dækket, så kører begge Mercedeser med Medium dækket. Bottas er nr. 5.

Hamilton knokler på og er på 6. pladsen. Racing Point er oppe i top 10, Stroll er nr. 7 med Perez som nr. 9. Haas har ikke gjort meget væsen af sig, Grosjean er 14 med Magnussen på 16. pladsen.

Første træning er slut, og top 5 blev Vettel, Leclerc, Verstappen, Albon og Bottas.

BMF1 laver resumé af 2. frie træning senere i eftermiddag.

Sessionsresultat

Bemærk! Det angivne dæk viser hvilken compound som køreren har sat den pågældende tid på.

P. Kører Team Dæk Tid Forskel Omg
Pirelli dæktyper i 2020:
W
= Regnvejrsdæk ("Wet")
I
= Regnvejrsdæk til let regn ("Intermediate")
H
= Hard dæk
M
= Medium dæk
S
= Soft dæk


Hvis dækket ikke er farvet, så betyder den angivne cirkel følgende:
P
= Pirelli (1950 - nu)
G
= Goodyear (1964 - 1998)
M
= Michelin (1978 - 2006, ikke alle år)
B
= Bridgestone (1997 - 2010)
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hülkenberg om Magnussen: En fin fyr! Racing Point fuldender kører-lineup »