Forventninger til de første test. Del 3.

I den lille serie optakt til årets første Formel 1 test, er vi nået til de hold, der skal kæmpe for at holde sig fri fra bunden. En kamp der ser ud til at blive meget tæt i år.

Williams ROKiT . Copyright Williams F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 17/2 2019 klokken 17:02

Forventningen om midten af Formel 1 feltet igen bliver tæt, er tiltaget. Men midten kan vise sig at være alle holdene, der er efter de tre absolutte tophold.

Sauber navnet er forsvundet, så holdet nu kun bærer Alfa Romeo navnet. Samtidig har Kimi Räikkönen fundet vej til holdet, efter han blev til overs hos Ferrari, der ønskede at gøre plads til Charles Leclerc.

Med Räikkönen i bilen, et endnu tættere samarbejde med Ferrari og økonomien på plads, kan Alfa Romeo gå hen og blive årets helt store overraskelse.

De kommer næppe fra start, som et tophold, men kan gå hen og blive den helt store overraskelse i år.

Toro Rosso 2019Toro Rosso 2019
Copyright Toro Rosso


Toro Rosso har øget samarbejdet med Red Bull. De to hold, der har samme ejer, har hidtil valgt ikke at dele så meget teknik, da man har ville udvikle bilerne så meget som muligt, ved at lade inginørerne bestemme alt på hver hold.

I år er det således anderledes, da Red Bull nu også kører med Honda motorer og man har ønsket, at kunne presse teknikken maksimalt på begge hold, i en retning der er så ens som muligt.

Når man ser på Toro Rosso raceren, så ser den også ud til at dele meget med Red Bull raceren, i år.

Holdets store joker, er helt klart deres russiske kører, Daniil Kvyat, der har fået en ny chance på holdet, der fyrerede ham i forrige sæson.

Kvyat er manden, der skal bærer holdet frem, mens Alexander Albon blot skal lærer, hvordan Formel 1 fungerer i år.

Kampen mellem Toro Rosso og Alfa Romeo kan blive meget tæt. Faktisk kan den ende med at være meget højt oppe i feltet, skulle tingene lykkes for dem.

McLaren MCL34McLaren MCL34
Copyright McLaren


Efter en sæson, der startede nogenlunde men sluttede forfærdeligt, er McLaren klar til at kravle op af ranglisten igen.

De påstår hårdnakket, at de har fundet nogle huller i reglementet, der vil sikre at de har den bedste bil, så de forventer at være med helt fremme igen.

Men det var så skidt sidste år, at der ikke er mange der forventer at de har rykket sig så meget.

Begge kørere blev skiftet ud efter sidste sæson, da Alonso besluttede sig for at stoppe, mens Vandoorne blev direkte fyret. Det betyder at der er ny folk i bilerne.

Stjernen bliver uden tvivl Carlos Sainz Jr. der vil være den erfarne, mens Lando Norris, der længe så ud til at vinde Formel 2 mesterskabet i 2018, først skal lærer hvordan Formel 1 fungerer.

Williams ROCKiTWilliams ROCKiT
Copyright Williams F1


I 2018 sluttede Williams sidst af alle. Samtidig midstede de deres stor titel sponsor, Martini, hvilket har gjort rigtigt ondt på økonomien på de lille hold.

Men Williams har fundet en ny titel sponsor i form af teleproducenten ROKiT.

Man har også meldt ud, at man har identificeret fejlene og forventer at komme stærkt tilbage.

Holdet har, som McLaren, to helt nye kørere med til start i år. Den ene er den tilbagevendende Robert Kubica, der helt klart er mand der skal drive teknikken frem, mens nybegynderen George Russell har et lære pr.

Williams, der har meldt ud, at de ikke er klar til vintertestens første dag, vil utvivlsomt starte ud som det langsommeste hold, men også de, kan rykke godt op i rækkerne i år.

Det bliver fantastisk at komme i gang og noget tyder på, at det bliver tæt.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« F1-hold går glip af testdag Ny lakering gør Ferrari hurtigere »