Zak Brown har en plan

Det er svært at tro, men det er nu over seks år siden en McLaren kører stod øverst på et F1-podium. Jenson Button var på det øverste trin i Brasilien i 2012.

Zak Brown . Copyright BMF1

Af: René Ogrocki (ro@bmf1.dk) d. 31/12 2018 klokken 15:12

Siden dengang har hovedkontoret i Woking været igennem mange ændringer, ikke mindst da Ron Dennis forlod teamet, skift af motorleverandør to gange og så farvel til Alonso.

Som Williams går McLaren igennem en af de værste perioder i sin lange historie, men de har viljen til at vende tilbage til toppen i F1. Zak Brown har afsløret sin vision for teamet, en femårs plan, som vil tage teamet tilbage til de tider hvor de vandt løb og titler.

"Jeg har netop præsenteret en femårs plan, og i den plan tror vi, vi har en god mulighed for at komme tilbage til at vinde løb," siger han ifølge ESPN, "og når du vinder løb, er du med i kampen om at vinde mesterskabet."

Stoffel Vandoorne i pitlane i BarcelonaMcLaren får to nye kører
Copyright McLaren Media


"Jeg synes det er kritisk, at Liberty ændrer sporten, for lige nu, som den måde reglerne er nu, er det mere end svært for mere end to eller tre hold at konkurrere om mesterskabet," indrømmer han, "Så jeg tror, at der er ting der er ude af vores kontrol, men forhåbentlig kan vi påvirke det for at ændre mulighederne for at flere hold kan vinde løb og konkurrere om mesterskabet.”

"Vi har lagt en plan og investering, som skal bringe os tilbage forrest i startfeltet," tilføjer han. "Jeg tror, vi vil holde os fra at komme med forudsigelser, for vi ved at det ikke har været nemt i de sidste par år, så vi vil ikke lave den samme fejl igen.”

"Jeg vil sige, at vores forventning er, at vi vil fortsætte med at gøre fremskridt, selvom det ikke var det fremskridt vi havde håbet på i 2018, vores forventninger er, at vi vil fortsætte med at forbedre os i 2019,” slutter Zak Brown.

Teamet i Woking har et helt nyt kører setup i 2019, Carlos Sainz og Lando Norris bliver de to nye piloter der skal bringe point hjem til McLaren. Spørgsmålet er om de nye kører vil kunne udvikle bilen tilstrækkeligt til at holdet kan nå Zak Browns målsætning i 2019. Brown har indrømmet, at Alonso højst sandsynligt vil teste 2019 bilen på et tidspunkt.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari mangler vindermentalitet Disse kørere kommer under pres i 2019 »