Karting finalen

Den nye kartingbane ved Rødby lægger denne weekend asfalt til det første nationale løb. Det sker, når Dansk Super Kart, DSK, lægger vejen forbi færgebyen til finale-weekenden – femte afdeling af DSK.

DASU Karting . Copyright DASU

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/10 2018 klokken 15:10

Rødby Karting Ring åbnede officielt tidligere i år med et åbent løb – mere end tre år efter den oprindelige bane blev nedlagt for at gøre plads til byggeriet af Femern-forbindelsen.

Rødby Karting RingRødby Karting Ring
Copyright DASU


Nu står en topmoderne kartingbane klar med internationale dimensioner til DSK-kørerne på hele 1.246 meter med masser af udfordringer. Og der bliver rigeligt med udfordringer for de godt 70 kørere, der er med i weekenden, når pokalerne skal fordeles.

Der er præmier til de fem bedste i DSK-klasserne, og i flere af dem er det tæt i toppen af mesterskabet.

I Cadett Mini er det Tobias Bille Clausen, der har kørt sig i front med 422 point mod Noah Meyer Jøker Egs 396, Philip Engbæk med 371. Lidt længere nede er der kamp om fjerdepladsen mellem Romeo Haagh og Oliver Hedegaard.

I Cadett Junior er Marcus Skjellerup i front med runde 400 point foran Valdemar Aggerholm Kasting med 359. Elias Olsen er treer foran Magnus Nordal Terkildsen og Magnus No Løvkvist.

I OK Junior bliver det spændende, om Julie Feike Friis kan slå de hårde drenge i klassen med Daniel Träger, Mickey Magnussen, Robert Dieringer og Magnus Germansen Daae på de efterfølgende pladser.

I klassen for de hurtigste karts, KZ2, har Valdemar Risom kørt sig i front med 421 point foran Lasse Karlshøj, Kasper Hornstrup Hansen og Nicolai Pedersen. Andreas Falch indtager femtepladsen.

Ud over DSK-mesterskaberne skal der også køres om en sæson i Aquila Synergy Cup, en præmie, der er udsat af Aquila selv. Der skal også dystes om at blive den bedste kammerat på tværs af klasserne. Fairplay-prisen præmieres med en halskæde med et gokart-vedhæng og billetter til Dansk Motorsport Award i samarbejde med Colding Guld & Sølv.

Du finder den nye Rødby Karting Ring på Færgevej 26, 4970 Rødby Havn, hvis du vil se det på den rigtige måde, ellers streames løbet også til BMF1's hjemmeside. .

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1 bag om: Emilie Rath (1/2) Hvorfor har Ferrari tabt pusten? »