Red Bull: Motorvalg vigtigere end Ricciardo-kontrakt

Renault har længe udtrykt utilfredshed med at Red Bull endnu ikke har meldt ud, om de ønsker at forlænge eller droppe kontrakten om motorleverancer med en franske fabrik.

Monacos Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 30/5 2018 klokken 15:05

Nu kan udtalelser fra Red Bulls teamchef, Christian Horner, måske indikere at valget af motor efter 2018 i det mindste står særdeles højt på prioriteringslisten.

Således udtalte Horner til Motorsport.com, at selv om Daniel Ricciardo endnu ikke har meddelt, om han ønsker at fortsætte næste sæson hos de røde tyre, så står valget af motorleverandør højere end noget andet – også højere end en hurtig kontraktforlængelse med vinderen af weekendens grandprix i Monaco.

"Du kan sige, at (sejren), red.) gjorde Daniel dyrere. Det har øget hans værdi, eller man kan også sige, at det har sat teamet i en stærkere position med hensyn til hans værdifulde potentiale”, sagde Horner.

"Kendsgerningen er, at vi skal finde en løsning for at indgå en ny aftale med Daniel inden for de næste par måneder.”

"Men det første vi skal, er at finde en løsning med hensyn til motorerne, og så følger der meget mere med videre derfra (med køreren, red.)."

Trods sejre i både Kina og Monaco vægter motorvalg højere end en hurtig kontraktforlængelse med Daniel Ricciardo.
Copyright Red Bull Contentpool


Siden V6- og hybridæraens start har Red Bull ikke forsømt en lejlighed til at udtrykke stærk utilfredshed med Renaults manglende evne til at udvikle en motor, som kan hamle op med både Mercedes og Ferrari.

Og selv om McLaren trak sig fra tre katastrofale år med Honda, er der ikke tvivl om, at Red Bull i denne tid derfor seriøst monitorerer søsterteamet Toro Rossos succes, efter at de ”overtog” Honda fra McLaren. Og interessant nok øger japanerne både fart og pålidelighed.

”Den endelige beslutning burde, forhåbentlig, blive ret oplagt,” lød det kryptisk fra Horner.

”Slutningen af juni eller begyndelsen af juli er den tidshorisont, vi hele tiden har talt om.”

”Det hele handler om data… og det bliver interessant at se motorernes performance i Montreal,” sluttede Red Bull-bossen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monaco's GP: Weekenden i billeder FIA vil overvåge Ferrari »