Dengang Paul Hawkins kørte i havnen

BMF1 er i Monte Carlo i weekenden og her på hviledagen har vi fundet en af de sjove historier frem fra Monacos Grand Prix.

Monacos Grand Prix 2018 . Copyright Haas F1

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 25/5 2018 klokken 16:05

Året var 1965 og australske Paul Hawkins kørte dengang for et af Lotus-holdene. Hawkins kørte i en Lotus-Climax racer, sammen med Bob Anderson, der kørte i en Brabham-Climax racer.

Monaco
Copyright Manor Racing


Ligesom i dag, var bådene trukket væk fra kajen, i det absurde tilfælde at en racer flyver over hegnet i et uheld. For Hawkins, skete dette på den 79. omgang, og han endte dermed i vandet. Han var selv i stand til at komme ud af raceren og kunne derefter svømme i land.

Løbet var på i alt 100 omgange, men banens layout var næsten magen til i dag. Løbet blev vundet af Graham Hill, foran Lorenzo Bandini og Jackie Stewart.

I dag er hegnene højere og stærkere, så denne slags uheld ikke kan ske.

Pascal Wehrlein til Monacos GP
Copyright Sauber


I 1955 havde Alberto Ascari også et uheld hvor han var endt i havnen. Bare fire dage senere, den 26. maj, omkom Ascari i et uheld i en Ferrari på Monza-banen.

Paul Hawkins omkom (også) den 26. maj - men i 1969 på Oulton Park - det var en tid hvor det var meget almindeligt at der omkom kørere under Formel 1 løb.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Gasly må støtte sig til Hartleys data Stort jubilæum hos Red Bull »