Chase Carey: København er en særlig by

Hvis mulighederne for at få et Formel 1-grandprix til København kan bedømmes ud fra F1-bossen Chase Careys udtalelser under sit besøg i dag, ser det lovende ud.

3D visualisering af CPH F1 banen . Copyright Thue Østergaard

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 10/1 2018 klokken 15:01

I dag var så dagen, hvor F1-bossen Chase Carey besøgte initiativtagerne til det, måske, kommende Formel 1-løb i København, tidligere videnskabsminister Helge Sander og investoren Lars Seir Christensen.

Besøget indbefattede møder med Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og efterfølgende frokost hos erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i Finansministeriet på Christiansborg.

Trods flere københavnske lokalpolitikeres modstand mod Formel 1-planerne udtrykte Carey tillid til projektets gennemførelse. Dagbladet BT citerer amerikaneren for at udtale, at planerne derimod lever i bedste velgående.

”Vi vil meget gerne fortsætte med at gå frem i vores samtaler om denne her mulighed, hvor vi sammen kan lave noget meget specielt for vores fans her og rundt i verden,” sagde Chase Carey ifølge BT.

Chase Carey (tv) og tidligere chef for Formel 1 Bernie Ecclestone (th).
Copyright Telegraph


Samtidig gjorde F1-bossen dog klart, at København ikke er den eneste bejler til et Formel 1-byløb, men at hovedstaden bestemt er interessant at få på løbskalenderen.

”Jeg vil ikke sige noget om hvor tæt vi er på, og vi har interesse fra mange steder i verden. Men København er en særlig by og det her en mulighed for at nå frem til noget og gøre det her en win-win for alle,” lød det fra Chase Carey.

Hvis planerne lykkes, vil det være første gang siden 1962 at der køres Formel 1 i Danmark. Dengang blev til kun til to løb i 1961-62, hvor bl.a. stjernerne Sterling Moss og Jack Brabham deltog.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Daniil Kvyat ny udviklingskører for Ferrari Wehrlein bliver i Formel 1 »