Foranderlige fredage fremover

Formel 1 kan i fremtiden risikerer at vinke farvel til det nuværende format om fredagen, hvor der køres to sessioner.

Italiens Grand Prix 2017. Billeder fra fredag . Copyright BMF1

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 10/1 2018 klokken 12:01

Liberty Media har siden opkøbet af F1 undersøgt forskellige udviklingsmuligheder og koncepter, som skal være med til at bringe fans tilbage til banerne og øge seertallene.

Ross Brawn har i den forbindelse kastet et blik på den måde, hvorpå en løbsweekend afvikles. Brawn er indtil videre ganske tilfreds med både kvalifikation- og løbsformatet, men han øjner muligheder for at ændre på den måde, som fredagen forløber.

"Fra mit synspunkt er et Grand Prix ikke for langt og ikke for kort. Det får dig op af stolen", udtaler Brawn til Sky Sports.

"Vi vil gerne have et Grand Prix, der udvikler sig løbende, skaber højdepunkter og bindes sammen til slut, så jeg mener ikke, at vi skal spekulere i at ændre længden på et Grand Prix."

"Jeg mener, at fredagstræningerne kan være til diskussion ift. om vi skal have én eller to sessioner, om vi kun skal køre om eftermiddagen, for en anden faktor er antallet af løb henover en sæson."

"Hvis vi øger antallet af løb, skal vi så ændre formatet om fredagen for at putte mindre pres på holdene, så de kan skabe de løb, vi gerne vil have?"

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams bekræfter i næste uge Daniil Kvyat ny udviklingskører for Ferrari »