Grid Penalties 2018 - For Dummies (video)

Hvis du har svært ved at forstå de foregående års mange gridstraffe, er der lys forude. Vi har fundet en video, som forklarer systemet.

Startgridden set bagfra . Copyright Pirelli

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/1 2018 klokken 11:01

Når noget virker uforståeligt, er det altid rart at få at vide, at man ikke er den eneste. Det gælder også, når talen falder på de mange gridstraffe, som Formel 1 siden 2014 har været stærkt plaget af.

Her på redaktionen er vi ret overbeviste om, at de færreste nogensinde har forstået et strafsystem, som betød, at en kører med 30 strafpoint - og som teknisk set derfor skulle starte på en af Jupiters måner - i sidste ende slap med at starte kun tre pladser længere nede af gridden på grund af andre køreres straffe.

Men nu er der lys forude... i hvert fald delvist.

Fra og med 2018 bliver der nemlig (igen) ændret på systemet i håbet om, at det hele bliver bare en lille smule mere forståeligt for F1-fans - og ikke mindst for kørere og teams, som hidtil ofte har kunnet kalkulere sig frem til acceptable straffe.

Nogle af de positive indslag ved startgridden. Her fra Red Bull Ring, Østrig.
Copyright Pirelli


Vi har derfor fundet en video produceret af Chain Bear F1, som på en ret pædagogisk måde forklarer systemet omkring gridstraffe. Her gennemgås dels det gamle system, dels det som vi har været plaget af fra 2014 til 2017 samt det kommende system fra 2018.

Og hvis du troede, at gridstraffe kunne forklares på 2,30 min., tager du fejl. Det tager 8,23 minutter af dit liv, men til gengæld bliver du efterladt en smule klogere. En smule...

God fornøjelse:

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Räikkönens chefingeniør forlader Ferrari København og Formel 1 »