Bedre udsyn med Halo end forventet

Der er ikke kun dårlige ting at sige om den omdiskuterede Halo. I hvert fald ikke, hvis man spørger Mercedes’ juniorkører, George Russell.

Mercedes' juniorkører George Russell tester Halo . Copyright Mercedes

Af: Lea Petersen (lap@bmf1.dk) d. 3/8 klokken 16:08

Da FIA i sidste måned vedtog, at alle Formel 1-racere til næste sæson skal udstyres med en Halo, skabte det en del debat – både blandt kørerne, i medierne og hos de mange Formel 1-fans.

Noget af det, som flere har diskuteret, er kørernes udsyn. For med en Halo-anordning på bilerne frygter nogle, at kørernes udsyn forringes.

Mercedes' juniorkører George Russell i Ungarn
Copyright Mercedes


Den bekymring har Mercedes’ juniorkører, George Russell, imidlertid ikke. Det er hans konklusion efter onsdagens test i Ungarn, hvor den unge brite afprøvede den nye sikkerhedsanordning.

”Mit udsyn med Halo’en på var meget bedre, end jeg havde regnet med,” udtalte George Russell efter gårsdagens testkørsel.

Og ikke nok med det – han synes faktisk, at hans udsyn blev bedre i visse situationer.

”Da solen begyndte at gå ned hen mod slutningen af dagen, blokerede den [Halo’en red.] for solen, så jeg ikke fik solen i øjnene. Så jeg så faktisk mere, end jeg normalt ville se, når solen er lav.”

Juniorkøreren kunne dog også godt se nogle udfordringer ved at køre med en Halo. Blandt andet havde han i starten vanskeligheder med at komme i og ud af bilen.

”At komme ind og ud af bilen med Halo kræver lidt erfaring. Jeg kæmpede med det til at starte med, men efter nogle prøveforsøg gik det fint.”

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kubica overraskende hurtig Bernie og Brabham tilbage til F1? »