Silverstone udnytter klausul: Sidste GP i 2019

Englands GP 2015 . Copyright manor F1 Team

Få dage inden Englands Grand Prix har Silverstone-banen, britisk motorsports Mekka, udnyttet en klausul i den nuværende kontrakt med F1 Group og opsiger nu samarbejdet.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/7 klokken 21:07

2019 kan meget let blive sidste år, hvor briterne kan opleve et Formel 1-grand prix på hjemmebane. Årsagen er, at ejerne af Silverstone, BRDC (British Racing Drivers’ Club), har udnyttet en klausul i kontrakten med F1 Group og opsagt samarbejdet med F1-ejerne.

Paradoksalt nok udløber klausulen få dage inden Englands Grand Prix på samme bane, og den korte forklaring på opsigelsen er, at ejerne i flere år har kæmpet med anselige underskud pga. af en betragtelig afgift til F1 Group for overhovedet at afholde løbet.

"Denne beslutning er taget, fordi det ikke er økonomisk rentabelt for os at afvikle det britiske grand prix i henhold til vores nuværende kontrakt. Vi har konstant tab på 2,8 mio. pund i 2015 (23,5 mio. DKK) og 4,8 mio. pund (40,4 mio. DKK) i 2016, og vi forventer at miste et tilsvarende beløb i år,” lyder forklaringen fra John Grant, BRDC’s bestyrelsesformand.

Daniil Kvyat, Toro Rosso, foran Sebastian Vettel, Ferrari, på Silverstone i 2016.
Copyright Red Bull Media


"Vi har nået dråben, der får bægeret til at flyde over og kan ikke længere lade vores passion for sporten tage kontrollen med vores beslutninger. Det ville ikke kun være en risiko for Silverstones og BRDCs fremtid, men også for britisk motorsport, som er afhængig af os.”

"Jeg vil imidlertid også understrege, at selv om vi nu har aktiveret klausulen, støtter vi fuldt ud de ændringer, som Liberty-teamet foretager for at forbedre F1-oplevelsen.”

"Vores håb er, at der stadig kan nås en aftale, så vi kan sikre en bæredygtig og økonomisk sikker fremtid for den britiske grand prix på Silverstone i mange år fremover."

BRDC håber, at man, ved at annullere kontrakten, kan forhandle en ny aftale med F1’s nye ejere, Liberty Media, for at sikre fremtiden for løb efter 2019.

"Udfordringerne i forbindelse med kontrakten, der blev underskrevet i 2009 med de daværende ejere af Formel 1, har været veldokumenterede," sagde Grant.

Felipe Massa på Silverstone. 2015.
Copyright Williams F1 Team


"I tilbageblik blev beslutningen om at underskrive denne kontrakt lavet for at bevare den britiske grand prix og sikre, at dette store, historiske race ikke gik tabt. Det var den eneste aftale på bordet på det tidspunkt, og beslutningen blev truffet for at holde det britiske grand prix i live.”

"Men virkeligheden er, at Englands Grand Prix i mange år har haft et nettotab.”

"På trods af at være den mest populære weekend-sportsbegivenhed i Storbritannien - med et publikum på over 350.000 – så er nettoomsætningen ikke tilstrækkelig til at dække løbets andel af vores faste omkostninger, endsige bare at få overskud," lød det fra BRDC's bestyrelsesformand.

På flere planer er der store forventninger til F1's nye ejere, Liberty Media. For baneejerne handler det om at udnytte eventuelle klausuler som Silverstones til at få forhandlet en bedre kontrakt på plads, end det var muligt med onkel Bernie og Co.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kvyat sikker hos Toro Rosso i 2018 Dansk Formel 1-bane godkendt »

Nedtælling

Næste løb: Frankrigs Grand Prix
Dato: 24/6 2018 kl 16:10 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Frankrigs Grand Prix
Løbsdato:24/6 2018
Bane:Paul Ricard

Canadas Grand Prix
Løbsdato:10/6 2018
Bane:Gilles Villeneuve

Optakt

Optakt

Fredag

Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

Lørdag

Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

Søndag

Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

Seneste løb

Placering Kører Team
1. S.Vettel Ferrari
2. V.Bottas Mercedes AMG
3. M.Verstappen Red Bull
4. D.Ricciardo Red Bull
5. L.Hamilton Mercedes AMG
6. K.Räikkönen Ferrari
7. N.Hülkenberg Renault F1
8. C.Sainz Jr. Renault F1
9. E.Ocon Force India
10. C.Leclerc Sauber
Se hele resultatet


Tidligere F1 verdensmestre

År Kører
2017 Lewis Hamilton
2016 Nico Rosberg
2015 Lewis Hamilton
2014 Lewis Hamilton
2013 Sebastian Vettel
2012 Sebastian Vettel
2011 Sebastian Vettel
2010 Sebastian Vettel
2009 Jenson Button
2008 Lewis Hamilton