Massa: Michael hjalp mig - jeg hjælper Lance

Med en aldersforskel på hele atten år er der et stort gab imellem de to Williams-kørere, Felipe Massa og Lance Stroll. Massa er dog klar til at give noget af det tilbage, som han selv fik i tiden hos Ferrari.

Englands GP 2015 . Copyright Williams F1 Team

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/5 2017 klokken 10:05

Da Williams F1 tegnede kontrakt med den 18-årige Lance Stroll, betød det samtidig et gensyn med Felipe Massa, som ellers havde annonceret sin pension i forbindelse med Italiens Grand Prix i 2016. Situationen var ændret, og der var akut behov for støtte fra en erfaren Formel 1-kører, hvis den unge canadier skulle få succes.

Trods den interne konkurrence, som altid vil være mellem to kørere i samme team, har Massa ingen problemer med at støtte og rådgive sin unge teamkammerat. I sin tid hos Ferrari, hvor brasilianeren dannede duo med den syvdobbelte verdensmester, Michael Schumacher, profiterede han i høj grad på tyskerens store erfaring.

Da Massa blev spurgt, om der er ligheder fra tiden som ung kører hos Ferrari og teamkammerat til Schumacher, var brasilianeren ikke i tvivl.

”Ja, det synes jeg,” indrømmede Massa.

Felipe Massa og Lance Stroll.
Copyright Williams F1


”Jeg synes, at jeg videregiver information til Lance (Stroll, red.). Og jeg giver også en smule mere, end Michael gjorde til mig.”

”Jeg spurgte om mere, end han (Schumacher, red.) gav mig. Men han gav en masse. Når jeg så var foran, var han dog ikke hundrede procent tilfreds.”

”Men jeg spurgte en masse, for jeg så altid Michael som en lærer, som en mester, og jeg var ikke bange for at spørge ’hvad gør du her, hvad gør du dér’. Jeg spurgte om alt, hvad jeg kunne få ud af ham.”

"Og han fortalte mig det. Men nogle gange måtte jeg spørge. Du ved, han ville ikke bare forære det væk."

Massa ser et klart sammenfald imellem hjælpen fra Schumacher og den hjælp, som brasilianeren yder Stroll i dag.

Felipe Massa.
Copyright Williams F1 Team


"Jeg hjælper ham meget og forsøger at videregive alt, hvad jeg ser. Vi kommer godt ud af det med hinanden, og jeg gør, hvad jeg kan for at hjælpe ham.”

"Jeg gør måske noget i et bestemt sving, hvor han mister tid, og så spørger han bare, og jeg siger "åh, det skal du gøre sådan og sådan’. Så det er ikke noget problem."

"Det er helt sikkert bedre, at begge kørere scorer point for teamet. Det er det, vi har brug for. Det er i sidste ende, hvad ethvert team har brug. Men vi skal ikke glemme, at han lærer og at han lige er startet.”

"Han tager virkelig læring til sig, og, som jeg lige sagde, så skal vi bare give ham tid," lød det fra den erfarne Williams-kører.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Anderledes test på Monza Alonso bekymret »