Danske F1-drømme

De fleste ved, at Tom Belsø var den første dansker, som kom hele vejen til Formel 1, mens ikke mange er klar over, at der var to andre fra samme tid, som var snublende tæt på. Nu udkommer der en bog om emnet.

Danske F1 drømme . Copyright Veterania

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/4 2017 klokken 16:04

Den 5. maj 2017 bliver vi beriget med en velskrevet bog, der omhandler og hedder DANSKE F1 DRØMME.

Bogen er en tredobbelte biografi, der indeholder historierne om de første helhjertede danske satsninger mod Formel 1.

Det drejer sig om racerkørerne Tom Belsø, Jac Nellemann og Thorkild Thyrring.

Bogen beskriver hele deres karriere i alle klasserne, men med fokus på deres formel-aktiviteter, hvilket mange af os Formel 1-fans ikke har set hverken Jac Nelleman eller Thorkild Thyrring som en del af.

Danske F1 drømme
Copyright Veterania


De talenter, som kom fra meget forskellige kår, mødtes i den tids talentklasse – Formel Ford – der blev trinbrættet for dem i 1970 på vej mod det forjættede land Formel 1. Den meget dybdeborende bog, beskriver deres historier fra A til Z.

Hvordan Tom Belsø startede med at køre Volvo standardbiler og brugte alt hvad han ejede på dette, mens Jac Nellemen længe kæmpede med de små gokarts, med en solid økonomi i ballasten, til Thorkild Thyrrings direkte entre i Formel 3, dog i gamle modeller. Ingen af dem, havde en optimal vej mod Formel 1, men alle havde samme mål.

De tre danskere var dem, som var med til at gøre det nemmere, selv om det ikke var nemt for hverken Jan Magnussen, Nicolas Kiesa og Kevin Magnussen at komme til Formel 1.

Bogen er på 331 sider med mere end 900 fotos, hvilket i sig selv er grund nok til at købe bogen.

Danske F1 drømme
Copyright Veterania


En stor del at billedmaterialet stammer fra racerkørernes private arkiver, hvilket betyder at den indeholder sjældne og ikke før viste billeder. Stjernerne beskytter selvklart deres privatliv, men ikke desto mindre har forfatteren fået lov at bringe historier og billeder som går tæt på.

Info:

Bogen udkommer den 5. maj og leveres i hardcover til kr. 398,- + forsendelse. Den kan bestilles hos din lokale boghandler, eller direkte på forlagets hjemmeside: www.veterania.dk

Sideantal: 331
Pris: 398,-
ISBN: 978-87-93589-01-8
Forlag: Veterania

BMF1 har fået lov til at læse den allerede og kan varmt anbefale den. Den giver det ældre publikum en dybere indsigt i de tre herrers historie, mens de unge vil lære en god del om historien.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner: Kevin var vores nøgle Tre Ferrari Young Drivers skal teste i Ungarn »