Verstappen undskylder brasilianer-kommentar

Red Bull-køreren Max Verstappen opdagede for et døgns tid siden, at en joke om brasilianere ikke blev specielt positivt af Felipe Massa, som tilfældigvis selv er brasilianer. Nu undskylder hollænderen.

Barcelona 2017 pre-season test. Max Verstappen hos Red Bull . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/4 2017 klokken 16:04

Så skulle Formel 1-fans verden over opleve det usædvanlige, at Max Verstappen har givet en undskyldning. I dette tilfælde har den adresse til Felipe Massa, og årsagen er en lidt uheldig kommentar om brasilianeres personlighed.

Årsagen til hele miseren udspringer af en episode under kvalifikationen til Bahrains Grand Prix, hvor Verstappen følte, at Massa ødelagde hans muligheder for en god tid ved at dykke ind foran hans Red Bull-racer under forberedelsesomgangen til at sætte hurtigste tid i Q3.

Som bekendt er Verstappen kendt for at reagere, hvis noget kommer i vejen for ham - også hvis det er meget langt foran ham - og adspurgt, om han ville tale med Massa om situationen, sagde teenageren: ”Tjah, han er jo brasilianer - så der er ikke meget at diskutere.”

Gnisterne flyver omkring Verstappen for tiden.
Copyright Red Bull Media


Den kommentar blev ikke positivt modtaget i Brasilien, hvor de sociale medier begyndte at koge. Det samme gjorde nogle kørere, herunder især hovedpersonen Massa, som advarede Verstappen om at ”være forsigtig” med sine ord. Han skal trods alt køre grand prix i Brasilien senere på sæsonen.

Det fik hollænderen til tasterne mandag, og på sin Facebook-profil forsøgte han at bøje i neonrør, hvad han mente med sin kommentar og at han var ked af den furore, det havde skabt.

"Jeg føler, at jeg har brug for at afklare, hvad jeg mente med mine bemærkninger,” begyndte den brødebetyngede kører.

"Når man, som jeg, at passioneret racerkører, blev jeg meget skuffet over mit sidste stint og kom med en følelsesmæssig reaktion, der blev taget ud af kontekst. Jeg ønskede på ingen måde at fornærme det brasilianske folk, som jeg i høj grad respekterer og som altid er meget venlige overfor mig, når jeg besøger landet.”

"Du må nok hellere undskylde..."
Copyright Red Bull Contentpool


"Et af højdepunkterne i min karriere var sidste års brasilianske GP, og det var noget helt særligt at opleve i det land, der bragte os legendariske kørere som Senna, Fittipaldi og Piquet.”

"Jeg vil gerne undskylde overfor alle brasilianere, som måtte føle sig fornærmet, og jeg glæder mig til at køre racerløb i jeres land igen."

Verstappen sluttede på tredjepladsen i sidste års brasilianske grand prix efter en bemærkelsesværdig tur nede fra bunden af feltet.

Spørgsmålet er, om brasilianerne har glemt kontroversen, når F1 kommer til sambalandet til november. Det finder Max Verstappen til gengæld ret hurtigt ud af.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Grosjean tilfreds med bremseopgradering Bahrain test, dag 1. Hamilton hurtigst »