Hamilton: Dækkene er som smeltet chokolade

Flere kørere melder, at træning i dagtimernes Bahrain-ørkenhede nærmest er ulidelig. Lewis Hamilton udtalte direkte, at det nærmest er spild af tid at køre i dagtimerne.

Billeder fra Japan 2015 . Copyright Daimler-Benz

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 15/4 klokken 12:04

Under fredagens 1. frie træning på Sakhir i Bahrain, klagede flere kørere over en nærmest ulidelig hede. Bl.a. nærmest råbte Lance Stroll, Williams, over radioen, at hans fødder kogte, og nu melder Lewis Hamilton ud, at heden ødelægger for meget for kørerne.

Således mener briten, at der intet var at lære fra første FP1-session, idet dækkene slet ikke er konstrueret til de varme omstændigheder.

”Det er altid vildt underligt. Jeg ved ikke, hvorfor vi har FP1. Hver gang vi har det, er det på den værste tid af dagen. Det er så varmt – ca. 60 gr. på banen – at det i virkeligheden er spild af en session,” udtalte Hamilton.

Start/mål-langsiden på Sakhir. Asfalten koger i ørkenstaten.
Copyright Mercedes AMG


”Vi kører ud, og det er så hårdt for bilen. Det er ikke noget problem for os kørere, men det er hårdt for dækkene.”

”Det er rædselsfuldt at køre, og det er ikke sjovt. Dækkene smelter og du glider rundt uden at få greb. Det er som at lægge et stykke chokolade på banen. Det vil smelte på et minut, og det er sådan, det føles med dækkene.”

”Du lærer i virkeligheden ingenting, for når du går ud på FP2 (2. frie træning, red.), så er det fuldstændigt anderledes at køre,” lød det fra eks-verdensmesteren.

Flere kørere klagede også over varmens virkning på motor, gearkasse og bremser, som bliver stærkt overophedet. Bl.a. udtalte Kevin Magnussen, Haas, at den stærke overophedning betød, at bilen må køles ned igen allerede efter en enkelt omgang.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Button tangerer Schumacher efter Monaco-deltagelse Bahrain GP: 3. frie træning - Verstappen hurtigst »