Brawn: Eksperimenterende, pointløse løb en mulighed

Med udnævnelsen af Ross Brawn som CEO for Formel 1, er der som ventet kommet nye boller på suppen. Briten foreslår nu et årligt, pointløst løb hvor teamene frit kan eksperimentere med bilerne.

Ferrari tager starten . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/3 2017 klokken 10:03

Efter manges opfattelse har Formel 1 i årevis stået helt stille på de interne linjer såvel som udad til, men med de nye ejere, Liberty Media, og ansættelsen af tidligere teknisk direktør hos Ferrari, ejer af Brawn GP og Mercedes AMG, Ross Brawn, ser det ud til, at støvet nu bliver børstet af hylderne.

I et interview med Sky Sports på testbanen i Barcelona udtalte Brawn, at fremtidige forandringer, f.eks. et nyt løbsformat, kunne være en spændende mulighed. Han sagde dog også, at det kun vil blive indført, hvis fans og teams ønsker det.

”Min drøm er faktisk, at vi har ét løb om året, som ikke tæller med i mesterskabet,” udtalte Brawn. ”Og i dette ikke-mesterskabsløb kan du eksperimentere.”

Ross Brawn.
Copyright Mercedes AMG


”Så kunne man prøve et nyt format i blot ét løb og se, hvordan det virker. Det vil sætte os i stand til at variere formatet, prøve noget nyt og udvikle det.”

”Som med alt andet, skal det justeres. Så kan man gøre det bedre og sige ’lige nu er det faktisk bedre, end det var før. Fansene elsker det, alle elsker det. Lad os skifte nu’,” lød det fra Brawn.

Ideen om pointløse, ikke-mesterskabsløb, er ikke ny i Formel 1. Således blev det sidste af denne type løb kørt på Brands Hatch, England, i 1983 og vundet af Keke Roberg i Williams. Navnet benyttes dog stadig, idet de er videreført i det årlige Race of Champions, der som regel køres på store stadions og i øvrigt intet har med Formel 1 at gøre.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Honda i problemer Verstappen: Det er det samme som sidste år »