Micro Fittipaldi til Ferrari

I 1970erne var Emerson Fittipaldi en torn i øjet på Enzo Ferrari og co. Nu har Emerson så fået et barnebarn med samme navn som manden bag Ferrari også skal han naturligvis også være en del af Ferrari.

Enzo Fittipaldi. . Copyright Enzo Fittipaldi.

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 21/2 2017 klokken 09:02

Op igennem 1970erne var Emerson Fittipaldi en af de kørere man skulle slå, hvis man gerne ville vinde Formel 1-verdensmesterskabet. Emerson vandt to verdensmesterskaber i sin karriere, to mesterskaber som kom for Lotus og McLaren. Dermed var brasilianeren med til at gøre livet surt for Enzo Ferrari og hans stejlende hingste, fordi de så havde sværere ved at vinde alle de titler de mente de havde ret til. Den dag i dag er Emerson Fittipaldi blevet 70 år, hvilket betyder at han har været så heldige at få nogle børnebørn.

Premas Formel Renault 2.0-racere holder klar til start tilbage i 2014.
Copyright Prema Powerteam


Den ene af de børnebørn hedder Enzo Fittipaldi og en kører med det fornavn og det efternavn, var altså for stor end godbid for Ferrari. Derfor har italienerne valgt at gøre 15-årige Enzo til en Ferrari Academy-kører. Alt dette skete sidst i december, men i dag kom der så fokus på det igen, fordi der kom det frem, hvad han skal lave i den kommende sæson.

Micro Fittipaldi skal nemlig kører Formel 4, hvilket i sig selv ikke er interessant. Det er det derimod at han skal gøre det for Prema Powerteam, som vi lavede en artikel med mellem jul og nytår. Prema Powerteam deltager i mange forskellige kategorier og det er der, hvor Ferrari på det seneste har puttet deres nye stortalenter hen. Dermed må man sige at det ser god ud for den unge Enzo og det bliver spændende at se, om han en dag kommer i Formel 1, ligesom hans bedstefar.

Emerson og Pietro Fittipaldi.
Copyright McLaren Media


Enzo har også en storebror som hedder Pietro Fittipaldi, som også er racerkører. Pietro tilbringer lige pt. tiden i Formula V8 (Tidligere Renault 3.5), men tilbage i 2014 var han også i søgelyset hos Ferrari. Det blev dog ikke til noget mellem de to, så derfor er hans lillebror Enzo, altså den eneste Fittipaldi i Ferraris Academy. Lige pt. råder Ferrari over følgende talenter. Antonio Fuoco, Guanyu Zhou, Charles Leclerc, Giuliano Alesi (søn af Jean Alesi), Marcus Armstrong, Enzo Fittipaldi og Antonio Giovinazzi. Hvoraf det kun er Giovinazzi og Alesi der ind til videre ikke skal kører for Prema Powerteam.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vi skal nok få overhalinger Sauber: Vi rykker op i midterfeltet »