Renault har et stort potentiale

Renault har som motorleverandør haft nogle svære sæsoner, men i år tror Cyril Abiteboul på de kan matche Mercedes.

Renault hospitality . Copyright Renault Sport

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 16/2 2017 klokken 09:02

Fra 2010 og til og med 2013 var Renault den mest suveræne motor i hele feltet, hvilket hjalp Red Bull Racing og Sebastian Vettel til fire verdensmesterskaber i træk. Siden hen gik det lige så stille ned af bakke i 2014, inden man var helt nede i kælderen i år 2015. I sidste sæson gik det så lidt op af igen, hvilket man kunne se ved, at Red Bull Racing pressede Mercedes ved flere lejligheder. Derfor er man meget optimistiske hos Renault, fordi her tror man på at 2017 kan være den sæson, hvor man kommer tilbage ved den styrke man havde fra 2010 til 2013.

Daniel Ricciardo og Max Verstappen.
Copyright Red Bull Contentpool


Cyril Abiteboul der er chef for Renaults Formel 1-afdeling mener nemlig at Renaults-motor i denne sæson har potentiale til at kunne byde Mercedes op til dans.

"Vi bliver nødt til at fortsætte det vi lavede i sidste sæson, fordi den proces vi startede i sidste sæson er endnu ikke fuldendt. Vi har et helt nyt motor-design i år, så det giver os nogle opgaver, hvoraf den første opgave er at gøre den holdbar. Vi ved dog allerede at motoren har potentialet til at kunne slå Mercedes og måske kan den endda slå dem med tiden. Vi skal dog lige have motoren til at holde og det er vores første prioritet," fortæller Abiteboul til motorsport.com.

Cyril Abiteboul.
Copyright Renault F1


Det er naturligvis vigtigt at pointere at Cyril Abiteboul er Formel 1-chef for alt den aktivitet Renault har i sporten, hvilket i dette tilfælde betyder at han altså ikke taler om Renaults ejet Formel 1-team. Abiteboul taler om Renault generelt, så når han siger at han tror de kan lege med Mercedes, mener han altså i første omgang motoren og at det er Red Bull, som man regner med skal byde Mercedes op til dans og ikke nødvendigvis Renaults eget fabriksteam.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hembery: I skal ikke give os skylden Breaking: Allison afløser Lowe »