Honda tager et stort sats

Honda har fundet på et nyt og spændende koncept til deres motor, men det kan ende med at være noget af et sats.

Fernando Alonso. . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 15/2 2017 klokken 10:02

McLaren-Honda har som bekendt ikke haft nogle særlig gode sæsoner, siden de genoptog deres samarbejde op mod 2015 sæsonen. I 2015 var den helt galt og der blev kastet med mudder efter hinanden, mens det gik lidt bedre i sidste sæson. Det gik dog stadigvæk ikke så godt som teamet kunne håbe, så derfor har Honda genopbygget deres motor helt fra bunden.

Fernando Alonso foran Jenson Button
Copyright McLaren Media


Det er gjort i håb om at bringe McLaren—Honda tættere på toppen, men det er lidt af et sats, så det kan godt ende galt, mener Hondas chef Yasuke Hasegawa.

"Konceptet omkring motoren er helt nyt, så vi ved ikke rigtigt noget om, hvordan det virker. Derfor er det noget af et sats fordi vi ved det kan give os en fordel, men vi ved ikke om det bliver allerede i denne sæson," udtaler Hasegawa til Autosport.

Stoffel Vandoorne
Copyright McLaren Media

McLaren er et team som har været med i Formel 1 i mange år, hvilket også har betydet at de har haft flere forskellige motorleverandører. Ford var eksempelvis motorleverandør for dem i midt 1990erne, inden Mercedes overtog opgaven. Den opgave havde Mercedes til og med 2014, hvorefter McLaren vendte tilbage til Honda, som de havde haft et fremragende samarbejde med i slut 80erne og start 90erne med Alain Prost og Ayrton Senna.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Renault stjæler aero-specialist fra Red Bull Europa-Parlamentet støtter efterforskning af F1 »