Ingen holder sig tilbage

Normalt holder de forskellige teams lidt igen når de tester, men det kommer de ikke til i år, mener Niki Lauda.

Ferrari med 2017 dæk på . Copyright Ferrari Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 12/2 2017 klokken 19:02

Der er en god uge til Formel 1-feltet sparker den nye sæson i gang, når de nye biler bliver testet for første gang. Det er altid spændende for de forskellige teams at teste deres nye biler, men i år er det endnu mere spændende. 2017-sæsonen byder som bekendt på en masse regelændringer, hvilket betyder at de forskellige teams alle sammen er mere eller mindre på bar bund, når det kommer til deres egen og ikke mindst konkurrenternes styrke. Derfor regner en tidligere verdensmester med at alle giver den gas i Barcelona og at ingen forsøger at holde sig tilbage, som ellers plejer at være normalt.

Smilende Lauda
Copyright Allan Haslund


Den tidligere verdensmester er Niki Lauda, der som bekendt har en meget stor rolle hos Mercedes, som har domineret sporten totalt siden 2014-sæsonen.

"De første fire testdage vil bliver brugt til at lære bilen at kende, mens tiden mellem de to test omgange vil blive brugt på, at analysere alt den data man har indsamlet. Det gør så at vi vil se alle give den gas, når vi kommer til de sidste fire testdage. Vi vil altså ikke se nogle holde sig tilbage for så først at vise deres sande potentiale i Melbourne, vi vil se alle vise deres sande potentiale i Barcelona," lyder det fra den tidligere østrigske verdensmester.

Ferrari med 2017 dæk på
Copyright Ferrari Media


Der kommer som bekendt en masse reglementsændringer op til den kommende sæson, mens den mest markante er det faktum at dækkene bliver bredere. Det betyder så, at bilerne får mere downforce, hvilket kan vende op og ned på en masse ting. Nogle teams har fået lov til at teste de nye dæk, men første gang alle får lov til det er i Barcelona fra den 27. februar til den 2. marts. Derefter holdes der fire dages pause, inden der endnu en gang kommer fire testdage fra den 7. til den 10. marts.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ny Sauber præsenteres i Barcelona Kevin: DRS får stor betydning »