Europæiske kørere er svage

Europæiske er dem der har vundet flest Formel 1-verdensmesterskaber, men det er også dem der har den svageste mentalitet mener en tidligere Formel 1-kører.

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 9/2 2017 klokken 14:02

Kigger man på alle de tidligere vindere af verdensmesterskabet i Formel 1, vil man hurtigt finde ud af, at det er de europæiske lande, som har haft størst succes. Der har været kørere som Juan Manuel Fangio fra Argentina, samt den håndfuld brasilianere som også har nappet titler, men alt i alt har de europæiske lande hente flest titler. Derfor skulle man tro, at de kørere som er født i Europa også er dem, som har den stærkeste vindermentalitet og den stærkeste psyke generelt, men sådan er det ikke, hvis man spørger en tidligere Formel 1-kører.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG GP


Colombianske Juan Pablo Montoya synes at europæiske kørere er svage og det er nemt at komme ind og psyke dem, hvis man vil det.

"De pressede mig alle samme til det yderste og jeg lærte meget af at køre mod dem. En fyr som Ralf Schumacher lærte jeg en del af og han er hurtig, men problemet er at de europæiske kørere er svage rent mentalt. En kører som Michael Schumacher var forholdsvis stærk, det kunne godt lade sig gøre at psyke ham, men ikke nok til det betød noget. Med hensyn til i dag kan man se min pointe hos eksempelvis Lewis Hamilton. Når han vinder kan ingen stoppe ham, men når han taber han alt for meget moral og dykker rent psykisk," lyder det fra den tidligere Williams og McLaren-kører.

Fernando Alonso og Juan Pablo Montoya.
Copyright McLaren Media


Juan Pablo Montoya var en del af Formel 1-feltet fra 2001 til 2006, hvor han i den periode hentede syv sejre. Siden tiden i Formel 1 har den 41-årige colombianer opholdt sig i USA, hvor han har kørt både NASCAR og IndyCar. Her er det blandt andet lykkedes ham at vinde Indianapolis 500 for anden gang i karrieren, det formåede han nemlig også at gøre inden han kom i Formel 1. I sidste måned var Montoya en del af feltet til Race of Champions, hvor han vandt den individuelle del af begivenheden ved at slå Tom Kristensen i finalen.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Franz Tost har en plan Vettel rammer muren »