Franz Tost har en plan

Til, hvordan man gør Formel 1-feltet tæt og dermed får spændingen tilbage.

Billeder fra USA 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 9/2 2017 klokken 13:02

Mercedes har som bekendt været alt dominerende over en række sæsoner og mange mener, at den tendens sikkert kommer til at fortsætte i den kommende sæson. Det er naturligvis godt for Mercedes, men deres dominans er ikke nødvendigvis godt for sporten, så derfor begynder diverse folk at gå med tanker om, hvad man kunne gøre for at få udlignet forskellen i feltet, så det bliver mere lige igen. En af dem der har sådan en ide er Toro Rosso, Franz Tost, som har fået en lettere kreativ ide.

Lewis Hamilton og Nico Rosberg.
Copyright Mercedes AMG


Franz Tost mener nemlig, at det kunne være smart, hvis man nu gjorde, så Mercedes ikke måtte udvikle på deres motorer før de andre teams havde fanget dem.

"Jeg håber at der snart vil være mere lighed på motorerne og jeg håber at Renault kommer til at hente ind på Mercedes. Ske processen med at de andre fanger Mercedes naturligt, så må FIA skride ind. Det kunne eventuelt gøres ved, at man fastfryser Mercedes-motoren, så der ikke må udvikles på den, før de andre teams har fanget den," lyder det fra Toro Rosso-teamchefen.

Franz Tost.
Copyright Getty Images/Toro Rosso


Det må siges at være en rimelig interessant ide som Franz Tost har fået sig der, men det er nok ikke så sandsynligt, at den rent faktisk bliver til noget. Det ville betyde at man skulle ind og lave specielle regler som kun går ud over Mercedes, mens de andre må blive ved med at gøre som de hele tiden har gjort. Det er ikke en sportslig korrekt måde at gøre tingene på, så derfor burde det være usandsynligt at denne ide bliver til noget.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alle kørere på samme compounds i de fem første løb Europæiske kørere er svage »