De er glade i Baku

Arrangørerne af det Europæiske Grand Prix er glade, fordi i 2017 skal løbet i Baku ikke køres i samme weekend som Le Mans

Baku City Circuit . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 8/2 2017 klokken 10:02

I sidste sæson fik den nye Formel 1-bane i Aserbajdsjans hovedstad, Baku sin debut i Formel 1. Det gjorde den med forholdsvis stor succes, fordi det var et af de mere overraskende løb, når det kommer til de overordnede resultater. Løbet havde dog et stort problem, for motorsports-fans der følger med i flere klasser.
2016-udgaven af løbet i Baku, blev afholdt i den samme weekend, som 24 timers klassikeren i Le Mans.

Podiet fra Baku
Copyright Sahara Force India


De første udgaver af 2017 kalenderen havde endnu en gang placeret de to løb i samme weekend, men siden da er der blevet kigget på tingene, så nu ligger de i hver deres weekend. Den ændring er man glade for hos arrangørerne nede i Baku, fordi det betyder flere penge i kassen til dem.

"Det er jo altid godt med et større mediefokus og den og flere tilskuere og vi er glade for, at folk ikke kommer til at skulle vælge mellem løbene. Vi er glade for den opmærksomhed vores løb i Baku fik, men vi kan ikke hamle op med så stort et løb som Le Mans, så det er godt vi ikke skal konkurrere med dem i år, så derfor er vi glade for at datoerne er blevet rykket, så de ikke ramler sammen," lyder det fra Arif Rahimov, der er promoter for løbet i Aserbajdsjan.


Arif Rahimov sammen med Bernie Ecclestone. Copyright FIA Images


2017-udgaven af det klassiske 24-timers løb i Frankrig bliver afholdt i weekenden den 17.-18. juni, hvilket også var den weekend som 2017-udgaven af det europæiske grand prix havde fået.

Løbet i Baku er nu rykket fordi man fandt en ny plads og skubbede lidt rundt på tingene, efter at det tyske grand prix desværre måtte udgå. Det betyder at løbet på bybanen i Baku skal køres i weekenden efter Le Mans, der har datoerne fra den 23. til den 25. juni, hvis man vil have det hele med.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Capito forlader McLaren Endnu en mand forlader McLaren »