Vettel undervurderede udfordringen 'Ferrari'

Ifølge Gerhard Berger har Sebastian Vettel undervurderet størrelsesorden af det arbejde, som Michael Schumacher i sin tid udførte for Ferrari.

Sebastian Vettel . Copyright Ferrari Media

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 6/2 2017 klokken 11:02

Da Sebastian Vettel efter fire verdensmesterskaber besluttede sig for at skifte sin velsmurte Red Bull racer ud med den stejlende hingst røde vogn, var det med håbet om at bringe nye, friske titler til Maranello. Det ville i så fald være den første titel siden en vis finne, Kimi Raikkonen, vandt verdensmesterskabet med ét enkelt point tilbage i 2007.

I sidste sæson kæmpede Vettel om at nå på podiet, mens Kimi Raikkonen leverede mere stabile resultater. Det førte til en del kritik af tyskeren, der undervejs havde flere markante vredesudbrud og efterhånden fremstod mere og mere detroniseret, som sæsonen skred frem.

Gerhard Berger kørte ad to omgange hos Ferrari i 1980'erne og 90'erne, og han er af den opfattelse, at Vettel har undervurderet den udfordringen, som Ferrari har været.

Til Motorsport Aktuell udtaler Berger: "Han undervurderede, hvad Michael Schumacher gjorde dengang, han kom til Ferrari. Michael kom til Ferrari med sine Benetton-folk i lommen. Og Ferrari er på det samme stadie i dag. Vettel skulle kun have skiftet til Ferrari, hvis han havde sikret sig, at hans nøglefigurer fra Red Bull havde kunnet følge med ham i skiftet."

Forud for 2017 sæsonen var der meget spekulation, om hvorvidt Vettel ville skifte sin Ferrari ud med det ledige sæde hos Mercedes. Det løb er som bekendt kørt, og Berger ser ikke de store ændringer hos Ferrari forud for den nye sæson.

"Jeg kan ikke se, at meget vil ændre sig hos Ferrari i 2017, så Vettel må før eller siden træffe en beslutning."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nyt reglement en fordel for Bottas Usikkerhed omkring Wehrlein »