No Halo

HALO sikkerhedsanordningen vil ikke blive indført i 2018, som først planlagt, efter at et flertal af kørerne har stemt mod indførslen. Om det nogensinde vil blive indført, er uvist.

Daniil Kvyat tester halo. . Copyright Red Bull Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/2 2017 klokken 09:02

I en del af sidste års 1. træninger, testede omkring halvdelen af feltet HALO sikkerhedssystemet, som i første omgang var planlagt til at blive indført i 2017, men som siden blev rykket til 2018.

FIA sendte systemet til afstemning blandt de 22 kørere, hvoraf 16 valgte at tage stilling til systemet. Ud af de 16 stemmer, var der 7 der stemte imod, mens 5 stemte for.

Eftersom FIA har valgt at have demokrati i forhold til de aktive stemmer, er HALO systemets indførsel for 2018, nedstemt.

Sebastian Vettel med halo
Copyright Ferrari Media


FIA vil nu begynde en ny proces, i jagten på en alternativ løsning, der kan højne sikkerheden omkring kørerens hoved.

Sikkerheden omkring hovedet, kom på dagsordenen efter Jules Bianchis tragiske uheld på Suzuka i 2014, hvor franskmanden røg ind under en bulldozer, der var i gang med at bjærge en anden racer væk. HALO ville helt sikkert have reddet Bianchi, men ville næppe have gjort en forskel for Massa, da han fik en fjeder i hovedet nogle år tidligere.

Netop det faktum, at HALO ikke beskytter så bredt, antages at være grunden til at det er blevet nedstemt.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Medie: Lowe starter til marts Vandoorne fokuserer ikke på Alonso »