Liberty-aktionærer godkender køb

Liberty Medias køb af en stor del af rettighederne til Formel 1 er nu endelig godkendt af selskabets aktionærer. Med købet bliver Liberty Media den største aktionær.

FIA Formel 1-flag . Copyright Ewert Foto

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 18/1 2017 klokken 10:01

Efter godkendelsen fra interne rækker, mangler Liberty Media nu kun den sidste godkendelse fra FIA, der har det sidste ord i denne sag.

FIA vil holde et ekstraordinært bestyrelsesmøde i dag, hvor de kun skal diskutere Liberty Medias købstilbud af TV rettighederne til Formel 1.

Om FIA godkender købet, ved vi næppe forløbigt, men eftersom det længe har været officielt at de vil forsøge at købe rettighederne af CVC Capital Partners, vil det være underligt, hvis købet blev afvist.
FIA har allerede nu meldt ud, at en afklaring vil være på plads inden udgangen af 1. kvartal.

Hvad den endelige købssum er endt på, er endnu ikke meldt ud, men det er kommet frem, at Liberty Media har været ude og skaffe sig yderligere kapital til købet, fra deres aktionærer. De har formået at skrabe 1.55 milliarder dollars sammen.

Liberty Media ejer allerede 18,7 % af media rettighederne.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bianchi får sin egen vej Newey roser Renault »