DMSA2017: Et kig på diverse talenter

Så er det endnu en gang tid til at kigge på Danish Motorsports Awards og denne gang kigger vi på årets karting-kører og årets talent.

Christian Lundgaard. . Copyright kartcom

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 28/12 2016 klokken 11:12

Så er det endnu en gang blevet tid til, at vi skal kigge på nogle af de nominerede til årets Danish Motorsport Awards, som bliver afholdt i MCH Messecenter Herning den 2. februar, med Peter Palshøj og Nicolas Kiesa som værter. Det er i øvrigt muligt at købe biletter til begivenheden, ved at følge dette link .

I denne omgang skal vi kigge på ungdommen, fordi det er de nominerede i kategorierne Årets karting-kører og årets talent, som er i fokus i denne artikel. Det betyder naturligvis også, at det ikke nødvendigvis er noget der falder i alles smag, men som nævnt i den første artikel, så kan man bare lade være med at læse disse DMSA2017-artikler.

Årets karting-kører.

Den første kategori der skal kigges på i dag er årets karting-kører, hvor der er et par prominente efternavne blandt de nominerede.

Noah Watt.

Den første nominerede i denne kategori er den 14-årige Noah Watt fra Herlev, som er søn af den tidligere DTC-mester og Formel 3000-stjerne Jason Watt. I denne sæson har den unge Watt haft en rigtig god sæson, hvor det blandt andet blev til et Danmarksmesterskab for juniorer, hvis vi taler om præstationer på dansk jord, men det stopper ikke her.

Noah og Jason Watt.
Copyright kartcom


Noah Watt har også gjort det godt ude i den store verden, hvor han var meget tæt på at vinde europamesterskabet for juniorer, men måtte ”nøjes” med en andenplads, samt et lignende resultat i WSK Super Masters-serien. Det er alt i alt nogle stærke resultater, som helt klart sender den 14-årige herlevgenser op blandt favoritterne til denne titel.

Christian Lundgaard.

Den næste nominerede er endnu en herre, med et meget prominent efternavn. Nu skal vi nemlig have fat i Christian Lundgaard, som er søn af den tidligere europamester og FIA Teams-Cup mester i rally, Henrik Lundgaard. Christian Lundgaard er 15 år og i denne sæson har han gjort sig bemærket ved at vinde Danmarksmesterskabet i OK-klassen, slutte som nummer tre i WSK Champions Cup og udover det har han forsøgt sig lidt med noget FDM-Sport, hvor han hentede en sejr i sit andet forsøg.

Christian Lundgaard sammen med Daniel Ricciardo.
Copyright Daniel Ricciardo


Udover alt dette så er det hver at nævne, at den unge Hr. Lundgaard følges af Red Bull-køreren Daniel Ricciardo, som ser et stort potentiale i knægten fra Hedensted. Tager man alle disse resultater og smider ned i en gryde får man også en klar kandidat til titlen som årets karting-kører.

Alexander Müller:

Den tredje nominerede til årets karting-kører er Alexander Müller på 22 år, som er en vaske ægte magtfaktor når det kommer til dansk karting-sport. Alexander vandt i denne sæson Dansk Super Kart, hvilket var tredje år i træk. Udover sejrene til Dansk Super Kart, så har Alexander Müller tidligere vundet tre Danmarksmesterskaber i træk i perioden 2013 til 2015, samt kørt en del internationale løb. Det er anden gang Alexander Müller er nomineret til årets karting-kører, så der han er endnu en vinder kandidat i dette stærke felt, hvor det er svært at vurdere, hvem der kan gå hen og vinde titlen.

Christian Sørensen:

Den sidste nominerede i denne kategori er Christian Sørensen fra Roskilde som i denne sæson leverede en pragt præstation til finalen i DD2-Max klassen, som blev kørt på Sarno-banen ved Napoli. Her fik danskeren kæmpet sig op på en andenplads i det indledende heat, en plads som danskeren formåede at holde i finale-heatet efter at han lige havde været oppe at snuse til en førsteplads.

Denne præstation er utrolig flot, men spørgsmålet er om det er nok til at vinde titlen som årets karting-kører, når man tænker på, hvor stærkt feltet er? Det er ikke et spørgsmål vi kan eller skal besvare her, men et spørgsmål som vi først får svaret på den 2. februar.

Vil du have noget at skulle have sagt omkring afstemningen til denne kategori, så kan du følge dette link.

Årets talent.

Den næste og sidste kategori vi skal ind omkring i denne artikel er kategorien for årets talent, hvor der endnu en gang er samlet et stærkt felt af folk som har gjort det godt på både to og fire hjul.

Nicklas Nielsen:

Østjyske Nicklas Nielsen har i mange år været et af de helt store talenter i dansk motorsport, men i år tog han et stort skridt, så han nu ikke længere kun er et kæmpe talent med danske øjne. 2016 blev nemlig året, hvor den 19-årige dansker vandt rookie-mesterskaberne i to tyske serier. Nicklas Nielsen blev den bedste nybegynder i ADAC Formel 4-klassen og i Audi TT Cup, hvilket betyder at han er blevet optaget i Audis Driving Academy.

Nicklas Nielsen.
Copyright Bil Magasinet


I Audi TT cuppen blev det til en pole position, en hurtigste omgang, samt en enkelt sejr som kom på Zandvoort-banen i Holland. I Formel 4 blev det god ikke til sejre eller pole positions, men det lykkedes danskeren at sætte den hurtigste omgang i to løb. Dermed er Nicklas Nielsen en stor favorit til titlen som årets talent.

65cc motorcross-holdet:

De næste nominerede i denne kategori er tre gutter ved navn Mads Fredsøe, Albert Legaard og Nicolai Skovbjerg. De tre gutter kører motorcross og her var sæsonens store højdepunkt Coupe De L’avenir løbet i Belgien, hvor det lykkedes de tre drenge at vinde løbet. Drengene formåede dog ikke at vinde nogle heats, men deres samlede resultater var gode nok til, at de formåede at slutte med en samlede score på 55, hvilket var nok til at slå Letland og Holland, med en score på 60 og 61.

Max Klinkby-Silver:

I denne sæson oprettede man den nye talent klasse, som man valgte at kalde FDM-sport. Det er en klasse for de unge talenter, som mangler en klasse at kører i, som ligger mellem karting og diverse Formel-klasser. Det betød at et af landets tidligere store karting-talenter kunne få gang i karrieren igen, hvilket endte med et suverænt FDM-Sport mesterskab. Kørerne der er tale om er Max Klinkby-Silver, som endte med at vinde mesterskabet med næsten 100 point ned til nummer to. Det er et rigtig flot resultat, som helt klart gør at den 22-årige gut fra Martofte er blandt favoritterne til at snuppe titlen.

Patrick Hansen:

Patrick Hansen.
Copyright Patrick Hansen


Den 18-årige danske er et af de helt store talenter på den danske speedway-scene og han har leveret nogle fine resultater i 2016. Patrick Hansen formåede at leverer nogle flotte resultater til diverse U21-mesterskaber. Esbjerg-køreren blev bandt andet nummer fem i den individuelle VM-serie for U21-kørere og han formåede at hente en flot bronzemedalje til verdensmesterskabet for U21-hold sammen med resten af det danske landshold. Det er nogle meget flotte resultater, men kun tiden kan vise om det er nok til at give Patrick Hansen titlen som årets talent.

Ønsker man at stemme på årets talent, så kan man følge dette link og dermed er vi færdige med vores kig på DMSA2017 for i år, men vi vender stærkt tilbage i 2017, med resten af kategorierne.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ingen kommentarer Alonso: Det her savner jeg »