Bottas: Jeg kan vinde i en top-bil

Valtteri Bottas rygtes i disse dage til Mercedes, hvilket passer finnen fint, fordi han godt mener at han kan vinde i en top-bil

Valtteri Bottas. . Copyright Williams F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 24/12 2016 klokken 10:12

Dramaet om det ledige sæde hos Mercedes er udskudt til efter nytår, men der er efterhånden ikke meget drama over det længere. Mere og mere tyder på, at det bliver Valtteri Bottas, som skal overtage sædet efter Nico Rosberg, som valgte at trække sig tilbage efter at han havde vundet sit første og højst sandsynligt eneste Formel 1-verdensmesterskab. Dermed kan sølvpilene risikere at bytte en verdensmester ud med en kører som endnu ikke har vundet nogle løb, men det bekymrer ikke Valtteri Bottas ret meget.

Valtteri Bottas.
Copyright Williams F1


Den 27-årige finne har en stærk tro på sine egne evner, så han er overbevist om, at han kan vinde løb, hvis han sidder i en af feltets bedste biler.

"Jeg tvivler ikke på mig selv og jeg er sikker på at jeg kan vinde. Det eneste jeg mangler for at kunne vinde er den rigtige bil, men det skal nok komme i fremtiden og forhåbentlig kommer det før end man regner med. Jeg ved at jeg kan vinde, hvis jeg sidder i en bil som er den bedste i feltet eller måske bare i top 3," lyder det fra Bottas.

Valtteri Bottas
Copyright Williams F1


Valtteri Bottas har kørt Formel 1 siden 2013, hvor han fik sin debut for Williams. Finnen har dog været en del af teamet lige siden 2010, hvor han første gang fik rollen som testkører for det britiske team. Finnens første sæson som grand prix-kører var dog ikke noget at råbe hurra for, men han sluttede som nummer fire i mesterskabet i sin anden sæson, hvor det i øvrigt også blev til seks podieplaceringer. Siden da er det gået lidt ned af bakke for Williams og Bottas, og det er blot blevet til tre podieplaceringer i løbet af de tre seneste sæsoner.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas beholder udviklingskører McLaren ville have vundet....Hvis »