Holdene enige om stående genstarter

De 11 Formel 1-hold og Bernie Ecclestone er blevet enige om, at der fra 2017, skal være stående genstarter.

Daniel Ricciardo bag safety car . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 26/11 2016 klokken 09:11

De fleste husker nok, hvordan det hele forløb, under det brasilianske gran prix for fjorten dage siden. Løbet blev sat i gang, så blev det afbrudt et par gange og startet op igen, bag safety car. Det var meget frustrerende at se på, fordi specielt delen med genstarter bag safety car, tager lidt af spændingen ud af løbene. Det er dog ikke kun i Brasilien at genstarter bag safety car har været et problem, det har det været længe og det virker til Formel 1 har benyttet den mulighed lidt for tit, i løbet af de sidste par sæsoner.

Feltet gør sig klar til genstarten.
Copyright Mercedes AMG


Man har dog godt været klar over, at genstarter bag safety car ikke har været den bedste løsning, så derfor har Formel 1 holdt et møde med de 11 teams. Det møde blev afholdt i paddocken i går og her blev man enige om en løsning. Fra og med 2017 vil alle safety car perioder blive genstartet med en stående start, så man på den måde kan holde spændingen ved lige og sørger for, at folk ikke mister interessen for løbene.

Safetycar
Copyright Pirelli


Det er ikke meget der er sluppet ud om aftalen endnu, men det forlyder at alle 11 teams gik med til det, fordi det er med til at skabe et godt show. Den store enighed gør også, at aftalen stort set er sikker, selvom Formel 1-organisationen og strategigruppen lige skal mødes for at udforme et forslag, som de så kan sende videre til World Motor Sport Council, som skal godkende forslaget. Mødet mellem Formel 1 og strategi gruppen kommer angiveligt til at foregå på onsdag.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Derfor trækker Nasr aftale ud McLaren vil have en titel sponsor »