Løbsarrangør er overrasket

I Brasilien forstår man ikke helt, hvorfor det brasilianske grand prix, står som et af de løb der ikke er helt sikre på 2017-kalenderen.

Interlagos . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 29/9 2016 klokken 12:09

I går blev den officielle løbskalender for 2017 sæsonen offentliggjort, eller næsten, fordi der står tre løb på kalenderen, som ikke er helt bekræftet endnu, hvis man spørger FIA. De tre løb er det canadiske, det tyske og det brasilianske grand prix, som man angiveligt ikke har 100% på plads endnu grundet tvivl om økonomien. Det er i hvert fald den version som Bernie Ecclestone og FIA har givet pressen, men i Brasilien forstår man ikke meget af det hele.

Brasiliens Grand Prix 2009 på Interlagos
Copyright Ukendt!


Løbsarrangørerne for det brasilianske grand prix på Interlagos, var nemlig helt sikre på, at deres løb var 100% sikker på en plads på kalenderen i 2017.

"Organisationen bag det brasilianske grand prix blev meget overrasket da de så, den kalender som blev offentliggjort i går. Aftalen mellem det brasilianske grand prix og Formel 1, løber til og med 2020, så alle løb op til 2020 vil blive afholdt som de er blevet de sidste 45 år," lyder det fra arrangørerne bag det brasilianske grand prix.

Ayrton Senna, Alain Prost og holdkammeraterne Nigel Mansell og Nelson Piquet
Copyright Williams F1


Der er blevet kørt Formel 1 i Brasilien siden 1972, men det var først i 1973, at løbet blev et officielt VM-løb. Største delen af løbene er blevet kørt på Interlagos banen i Sao Paulo, men i 1980erne var det mest Jacarepaguá banen i Rio de Janeiro, man benyttede sig af.

Brasilien har altid været gode inden for Formel 1, men på hjemmebane er der ingen kører som har vundet mere end 2 gange. Felipe Massa, Ayrton Senna, Nelson Piquet og Emerson Fittipaldi har nemlig alle vundet to gange, hvilket er fire mindre end Alain Prost som har rekorden med seks sejre i Brasilien.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sainz er ikke skuffet Magnussen forstår ikke Renaults tøven »