Mød F1-dronningen af YouTube

Indisk-engelske Chandni Patel har lavet over 1000 YouTube-videoer om Formel 1 og her kan I læse et eksklusivt interview med hende.

Chandni Patel . Copyright Chandni Patel

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 17/9 2016 klokken 16:09

Kvinder og motorsport er i manges øjne to ting der ikke høre sammen, specielt i Danmark, hvor største delen af dem som følger Formel 1 er mænd. Der er dog også kvinder og pige i Danmark som følger Formel 1 og det er vi rigtig glade for her hos BMF1. Derfor vil vi gerne forsøge, at sætte fokus på, hvordan piger i udlandet følger Formel 1 og hvordan de kommer ud med deres passion for sporten, på de sociale medier. Derfor er vi nu klar med den første af det som gerne skulle blive en række artikler omkring dette emne.

Chandni Patel
Copyright Chandni Patel


Til den første artikel har vi været så heldige, at få fat i et Interview, med en pige/kvinder som man kan kalde for en vaske ægte Formel 1-dronning. 22-årige Chandni Patel fra Suffolk i England, er nemlig en af de mest aktive youtubere, når det kommer til emnet Formel 1.

Chandni startede med, at ligge videoer op i 2012 og siden den gang er det blevet til mere omkring 1000 videoer. Hendes videoer handler om alt, der har noget med Formel 1 at gøre, lige fra referater af træninger, kvalifikation og løb til alt det som foregår uden om sporten.

Chandni Patel
Copyright Chandni Patel


Chandnis er designer og hendes familie rødder i Indien, men de har aldrig boet der. De har dog boet i Storbritannien, USA, Kenya og Australien, samt rejst en del rundt. Der er ikke mange i hendes omgangskræs som følger med i Formel 1, men det holder hende ikke tilbage, fordi ser man bare lidt af nogle af hendes videoer (der vil være nogen i bunden af artiklen), så vil man hurtigt opdage, at hun brander for Formel 1. Nedenfor kan I læse, vores interview med den unge dame.

Hvor bor du i England og hvor gammel er du?

Jeg bor i Suffolk og jeg er 22 år gammel.

Hvor mange Formel 1-løb har du været til og hvilke?

Jeg har faktisk ikke været til nogen endnu! Jeg kender en masse folk, som heller ikke har været det, men jeg kender også mange som har, så jeg planlægger at se minimum et i 2017.

Hvis jeg husker rigtigt startede du med at lave videoer i 2012, men hvornår startede din interesse for sporten?

Det er rigtigt jeg startede med at lave videoer tilbage i 2012 og det var faktisk ikke lang tid efter, at jeg var begyndt at se Formel 1. Jeg så nogle enkelte løb i 2010 og 2011, men det var først i 2012, at jeg fulde med i en hel sæson. Jeg så også mange løb fra tidligere sæsoner der i 2012, nogle af de mest historiske osv. Derfor er jeg på mange måder en ny fan, men jeg blev fanget af sporten mens jeg studerede design og kunne simpelthen ikke lade være med at lære mere om den.

De to ting som er har meget tilfælles. Både design verdenen og Formel 1 har ryg for at være glamourøse og innovative, men der ligger en masse arbejde bag ved. Der er en masse folk som arbejder dag ud og dag ind for at gøre det så godt de nu kan og finder motivationen til at gøre deres bedste sæson efter sæson.

Hvad er de positive og negative sider ved at være en kvindelig Formel 1-fan?

Der kan opstå ting som sexisme, det har jeg hørt mange historier om, men jeg har ikke selv oplevet det. Mange synes bare det er sjovt, at jeg kan lide Formel 1. For mig er der dog ikke nogen forskel på om en pige ser Formel 1, eller om en dreng går op i mode. Sådan noget med mode og design er jo normalt et område for kvinder, men der finder folk det sjovt nok ikke sjovt, hvis en fyr kan lide det.

Er der nogen du ser op til inden for motorsport, en kører, journalist eller noget i den stil?

Jeg har ikke en person, men jeg har nogle favoritter som Will Buxton (journalist) og James Allen (journalist). Deres arbejde er meget detaljeret og de går i dybden med tingene også kan jeg godt lide deres syn på tingene. Som kvinde er jeg også nødt til at sige, at jeg synes at Claire Williams og Monisha Kaltenborn har gjort nogle gode ting for sporten. De har vist, at man som kvinde kan være leder i Formel 1 og det har været med til at nedbryde stereotyp, der har været omkring kvinder i Formel 1.

I dine videoer har du fortalt, at dine forældre ikke forstår Formel 1, men har du andre i din familie, som følger sporten?

Der er ikke rigtig nogen i min familie som ser Formel 1, jeg tror ikke en gang de ved hvad det er. Mine forældre forstår det heller ikke rigtig, men min mor kan godt se nogle løb. Der plejer hun at holde med Nico Rosberg, fordi mange i Storbritannien holder med de britiske kørere.

Hvor meget tid bruger du om ugen på Formel 1? Altså med at lave videoer og den slags.

Jeg har aldrig talt det eller prøvet på det, så jeg kan ikke give noget konkret tal. Dog er der ikke nogen tvivl om at det er blevet til rigtig mange timer, hvis man tæller fra starten i 2012 og til nu. I weekenderne ser jeg alle de sessioner jeg kan komme til og ud over det skriver jeg artikler, samt optager og uploader alle videoerne, så jeg er sikker på det bliver til rigtig mange timer.

De sidste tre år har jeg forsøgt at have en balance mellem Formel 1 og min uddannelse og jeg har ingen ide om, hvordan jeg fik det til at lykkedes. De kreative fag kræver nemlig en masse arbejde, men det lykkedes, så jeg tror jeg er blevet rigtig god til multitasking haha!

Har du nogle råd til de unge piger som har en passion for Formel 1, som de gerne vil dele med nogen, men ikke har nogen venner eller familie de kan dele den med?

Selv har jeg ikke mange omkring mig som følger Formel 1, så det bedste råd jeg kan give er, at de bare skal gøre som de nu gør. Om det så er, at holde med en bestemt kører, team, skrive artikler og sådan nogle ting. Noget af det gode ved de sociale medier er jo faktisk, at de får folk til mødes så der opstår grupper omkring eksempelvis Formel 1. Det var sådan jeg begyndte at lære folk omkring sporten at kende, både folk inden for, men også kommende journalister og fans osv.

Derfor vil jeg sige at man sagtens kan følge Formel 1 selvom man ikke har nogen omkring sig som følger det, fordi der et stort online fælleskab for Formel 1-fans.

Laver du stadigvæk videoer om fem år, eller tror du, at du arbejder inden for Formel 1?

Jeg har lavet det her i fem år og jeg var tæt på, på et tidspunkt. I fremtiden håber jeg på, at kunne arbejde i Formel 1, men lige nu vil jeg fortsætte med at lave det jeg gør nu, fordi jeg godt kan lide at dele mine ting med dem som følger mig. Jeg synes Formel 1 og de sociale medier har så stort et potentiale til at blive bedre og samarbejde, så der kan komme flere Formel 1-fans, specielt med de nye ejere. Jeg startede med at lave videoer, da holdene begyndte at få twitter, så jeg husker starten på det hele.

Hvad synes du om Kevin Magnussen og tror du han er i Formel 1-feltet i næste sæson?

Jeg har faktisk lavet en del videoer, hvor jeg har talt om ham. Jeg synes han er et stort talen, men jeg var lidt skeptisk, da han ikke fik noget sæde efter at have været på podiet i sin debut. Det var trist. Han er en god kører og jeg håber, at se ham i Formel 1 i mange år, så han ikke bare bliver en one hit wonder. Han har jo også allerede gjort det bedre end sin far.

Det var vores interview med Chandni Patel og vi håber i kunne lide det. Kunne I tænke jer, at se mere til hende, så kan I følge hende under youtube navnet ChandniVlogs. Og nedenfor kan I som lovet se nogen af hendes videoer.





Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Singapores GP: Kvalifikationen live. Suveræne Rosb Singapores GP: Løbet live »