Hamilton nøjes med 15 straf placeringer

I hvert fald i denne omgang....

Lewis Hamilton . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 26/8 2016 klokken 10:08

Rygterne om at Lewis Hamilton ville tage en ordentlig motorstraf under det belgiske grand prix har floreret længe, men i går blev rygterne så til virkelighed. Her fortalte verdensmesteren nemlig på pressemødet, at han regnede med at Mercedes ville skifte en masse dele på hans bil, så han skulle starte langt nede i feltet. Ingen har dog vist, hvor langt nede i feltet at briten skulle starte, men det ved man så nu.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG


Lewis Hamilton får nemlig 15 strafplaceringer til at starte med, fordi Mercedes har valgt at tage turbolader nummer seks i brug, samt tage den sjette MGU-H enhed i brug. MGU-H enheden er den del af motoren som absorberer varmen fra motoren og sender det ud som udstødningsgasser. Det er dog også den del, som sørger for at styre hastigheden på turboladeren. Den første nye del man tager i brug giver ti strafplaceringer og efter det får man fem strafplaceringer for hver del nummer seks man tager i brug.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG


Det betyder også, at Lewis Hamilton sagtens kan nå at tage flere straffe, alt efter om Mercedes vælger at der skal skiftes flere dele på bilen. Som de selv siger, så starter verdensmesteren tilpas langt nede lige nu, så finder man ud af det kan betale sig at skifte flere dele, ja så kan de lige så godt gøre det nu. Om han skal starte som nummer 16 eller 22, det betyder åbenbart ikke meget for dem.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sainz tester også halo Belgiens GP: 1. frie træning. Rosberg topper »