Reglerne skal være klare

Må man flytte sig en, to eller tre gange, når man kæmper for at bevare sin position? Det er et rigtig godt spørgsmål, som Sergio Perez gerne vil have svar på.

Sergio Perez . Copyright Sahara Force India

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 28/7 2016 klokken 16:07

Man kan sige meget om reglerne i Formel 1, men noget af det man ikke kan sige er, at de er klare og til at finde ud af. Det sker nemlig rigtig tit, at man enten tror en kører overholder reglerne eller tror en kører bryder reglerne også vælger FIA at dømme det modsatte af, hvad man gik og troede de ville dømme. Det skete senest under weekendens grand prix, hvor Max Verstappen fyldte lidt for meget på banen, da han ville sørge for at Kimi Räikkönen blev bag ved ham. Det har nu fået en af feltets kørere til at råbe op og sige, at reglerne skal være mere klare.

Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


Den kører er Force Indias Sergio Perez, som mener problemet er så stort at det er noget kørerne skal tale om, når der er kørerbriefing i morgen.

"Hvis man kigger på episoden mellem Kimi Räikkönen og Max Verstappen, så vil jeg helt klart mene, at Max flyttede sig for meget frem og tilbage. Det var imod reglerne og det er noget, vi er nødt til at tale om, når der er briefing i morgen. Vi har før set kørere som overbeskytter deres position, hvilket kan ende op med nogle meget farlige episoder, så derfor skal vi have klarlagt, hvad man må og ikke må," lyder det fra den unge mexicaner.

Nico Hülkenberg og Sergio Perez
Copyright Force India


Reglerne på området siger, at man kun må bevæge sig fra den ene side til den anden én gang, mens man er i en duel. Det der så kan være tvivl om er, om det tæller, hvis man måske ikke rykker hele vejen over, men bare rykker ind midt på banen. Det gør det svært for os, der ikke sidder med i FIAs dommer-rum at vide, hvad der er rigtigt og forkert. Derfor ville det da være dejligt, hvis kørerne kunne blive enige om det, så de selv, men også os fans kan se, hvornår en kører gør noget ulovligt.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Grosjean: Stop halo Alonso: Det afgør om jeg fortsætter »