Ræs skal være farligt

Sikkerheden er altid et af de store emner når det kommer til motorsport, men man må ikke gøre sporten alt for sikker, mener Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel . Copyright Ferrari Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 22/6 2016 klokken 22:06

Motorsport er farligt og det har det alle dage været også selvom man har forsøgt at gøre sporten meget mere sikker. Det er da også lykkedes et stort stykke hen af vejen, det er trodsalt rimelig sjældent der er nogen der kommer alvorligt til skadet, i hvert fald hvis man holder det op mod tidligere tider. Sporten bliver dog aldrig helt sikker og det må den heller ikke blive, hvis man spørger den tidligere verdensmester og nuværende Ferrari-kører Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel på track walk
Copyright Ferrari Media


Tyskeren mener nemlig der er en meget fin linje mellem sikkerhed og fare, en linje som man helst ikke må gå over til nogle af siderne.

"Bilerne er blevet meget mere sikre, hvilket naturligvis er godt for os kørere. Vi skal ikke mange år tilbage før kørerne ikke var lige så heldige som os. Dog er der også elementer som fart, fare, lyd og nogle andre ting som også er vigtige for sporten, så vi skal finde den rigtige balance, så vi rammer den præcise balance," lyder det fra tyskeren der tog verdensmesterskabet fra 2010 til 2013.

Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media


Flere kørere har været ude at kommentere på dette emne, flere i forbindelse med det europæiske grand prix i Baku. Her var Jenson Button bl.a. ude at udtale at han mente bybanen i Baku var et skridt tilbage med hensyn til sikkerheden, mens Daniil Kvyat var ude at sige at banen var lige det Formel 1 havde brug for. Hvor om alting er, så må man aldrig gå ned på sikkerheden, men man skal som Vettel siger passe på med at fjerne fare momentet helt fra sporten.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tost regner med Carlos Farligt for Ferrari at droppe Kimi »