Det var underligt, men udsigten var fin

Daniel Ricciardo testede Red Bulls canopy-skærm under dagens første træning og her er, hvad kunne fortælle om den oplevelse.

Red Bull-racer med canopy . Copyright Red Bull Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 29/4 2016 klokken 16:04

Daniel Ricciardos Red Bull-racer lignede ikke sig selv da den første frie træning på til det russiske grand prix gik i gang. Den havde nemlig fået på påmonteret noget, der så ud som en forrude. Der var dog ikke tale om en forrude, men derimod den såkaldte canopy-skærm som er Red Bulls modsvar til Ferraris halo-skærm.

Ferrari tester cockpit
Copyright Nico Rosberg


Ricciardo kørte med skærmen på én installations omgang, inden han kom tilbage til pit for at få canopyen pillet af og her er hvad australieren har fortalt om den omgang han kørte med "forrude".

"Det var lidt mærkeligt i starten, fordi du ikke får vinden i hovedet, så derfor lød bilen lidt anderledes end den plejer. Udsynet var fint nok, så det er helt sikker noget man kan køre med. Jeg følte heller ikke at skærmen hæmmede mig på nogen måde," lyder det fra den australske kører.

Red Bull-racer med canopy
Copyright Red Bull Contentpool


Samtidig med disse kommentarer omkring oplevelsen med canopy-skærmen udtaler Ricciardo sig også generelt om arbejdet med sikkerheden i Formel 1. Den smilende australier mener nemlig, at det ville være respektløst overfor de afdøde kørere, hvis man ikke forsøgte at gøre sporten mere sikker ved eksempelvis at afprøve tiltag som halo og canopy-skærmene.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ruslands GP: 2. frie træning. Hamilton svarer igen Magnussen positiv efter 2. træning »