Færre motorer fra 2018?

Mange er af den holdning at de forskellige Formel 1-teams har for få motorer at benytte i løbet af en sæson, men nu kan det være at teamene får endnu færre motorer fra 2018.

Mercedes motor . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 20/4 2016 klokken 17:04

I Formel 1 har man som bekendt regler for, hvor mange motorer der må benyttes til en bil i løbet af sæsonen. I sidste sæson var det antal fire, mens det er fem i denne sæson fordi der skal køres mere end tyve løb. Mange er kritiske overfor at der er et loft for, hvor mange motorer der må benyttes over en sæson, men nu kan det antal blive endnu mindre.

Felipe Nasr foran Marcus Ericsson
Copyright FIA Images


Der er nemlig snak om at der fra 2018 sæsonen skal være et loft der hedder, at man maksimalt må benytte tre motorer over en sæson. På den måde ville det være endnu billigere for de private teams at køre i Formel 1, hvilket vil betyde at der fortsat vil være en del biler på banen.

Christian Horner
Copyright Red Bull Photofiles


Det er dog ikke alle som er med på den ide, hos Red Bull mener man nemlig ikke at det vil gøre den store forskel rent økonomisk om man må bruge tre eller fire motorer på en sæson. Den billigste måde ville være at få en motorleverandør ind som laver billige motorer til de små teams. En ide som har været på tale før, men som er blevet nedstemt af strategigruppen.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari har ikke vist, hvad de virkelig kan FIA udsteder nye dækregler »